21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSuporterii Antenei 3 și ai infractorului Voiculescu au AGRESAT jurnaliști la...

Suporterii Antenei 3 și ai infractorului Voiculescu au AGRESAT jurnaliști la mitingul neautorizat de la Cotroceni. Forțele de ordine NU au intervenit

UPDATE 22.22: Poliția l-a identificat pe agresorul jurnalistei agresate de la B1 TV și l-a condus la Secția de Poliție 2. Redăm comunicatul Poliției Capitalei: 

”Directia Generala de Poliție a Municipiului Bucureşti este împuternicită să facă următoarele precizări:

Poliția Capitei a identificat în cursul acestei seri agresorul jurnalistului unui post de televiziune. Acesta a fost condus la sediul Secției 22 în vederea continuării cercetărilor.

Pentru identificarea persoanei, Poliția Capitalei a beneficiat şi de sprijinul Jandarmeriei Romane”.

UPDATE 21:34 Reporterul B1 TV a depus plângere la poliție.

UPDATE 20.52 Jandarmeria anunță că îl caută pe agresorul jurnalistei de la B1TV. Redăm comunicatul IGJR:

”Astăzi, în zona Palatului Cotroceni, a avut loc o manifestație publică spontană.

În intervalul 16.30-19.30, în această zonă, numărul persoanelor prezente la manifestație a oscilat de la câteva zeci la aproximativ 4.000, context în care și dispozitivul de jandarmerie prezent la fața locului a fost adaptat permanent, conform procedurilor legale în vigoare.

Precizăm că manifestații similare au avut loc în Brașov – 100 de participanți, Bihor – 15 participanți, Arad – 30 participanți, Prahova – 100 de participanți, Suceava – 30 de participanți, Galați – 30 de participanți, Constanța – 17 participanți, Neamț – 40 participanți, Dolj – 40 participanți, Sibiu – 70 participanți, Cluj – 30 participanți, Gorj – 70 participanți, Bacău – 25 participanți, Timiș – 100 participanți, Iași – 15 participanți, Argeș – 30 participanți, Vâlcea – 15 participanți, Mureș – 30 de participanți.

Marea majoritate a participanților la acțiunea publică din București s-a manifestat pașnic.

În mod izolat, a existat o persoană care s-a comportat violent, agresând o echipă de jurnaliști aflată în mijlocul manifestanților, context în care dispozitivul de jandarmi a fost suplimentat. Referitor la această persoană, Jandarmeria a luat deja toate măsurile pentru identificarea și sancționarea acesteia, conform legii.

Jandarmeria Română garantează dreptul tuturor cetățenilor la liberă exprimare, însă niciun act de violență nu poate fi tolerat, iar orice faptă care a reprezentat o încălcare a legii urmează să fie sancționată.

La această oră manifestația din zona Palatului Cotroceni s-a încheiat, fără alte incidente”.

UPDATE 20.20: La protestul pro-Antena 3 s-au împărțit liste pentru semnături pentru ca Mihai Gâdea să candideze la alegerile prezidențiale, conform B1 TV.

UPDATE. 20.10. În zonă erau polițiști rutieri, însă aceștia le-au spus jurnaliștilor că nu pot să-i ajute. Protestatarii îl căutau pe jurnalistul B1TV Cristian Vasilcoiu. 

”O colegă de la România TV a mers la un echipaj de poliție rutieră să le semnaleze un incident, însă aceștia le-ar fi spus că nu pot să intervină”, a spus Mădălina Dicu, reporterul agresat, la B1TV. Mădălina a mai spus că mai mulți jurnaliști au fost înconjurați. 

Mai mult, se pare că protestatrii aveau o problemă cu jurnalistul Cristian Vasilcoiu, cel pe care Mircea Badea l-a menționat, în emisiunile sale din ultima perioadă. ”Unii dintre cei care se aflau la fața locului întrebau de Cristian Vasilcoiu”, a mai spus Mădălina Dicu. 

”Protestatarii ne întrebau ce căutam noi acolo”, a spus reporterul B1TV Mădălina Dicu. 

”Am fost să văd și ce fel de oameni sunt acolo, deoarece existau informații ”pe surse” că ar fi fost aduși oameni cu autocarul din zona domnului Dragnea. Sunt informații neconfirmate. Trebuia să vedem dacă se verifică aceste informații. Ne făceam meseria”, a povestit Mădălina.

”Flaviana Marcu, de la RTV a fost lovită cu pumnul în spate de o femeie. După ce ea s-a întors, femeia și-a cerut scuze și a spus că a crezut că e ”aia” de la B1TV”, a mai spus Mădălina Dicu.

UPDATE 20.02: Manifestaţia pro-Antena 3 care a avut loc, fără autorizaţie, duminică, în zona Palatul Cotroceni, s-a încheiat, circulaţia rutieră fiind reluată pe toate arterele din perimetru, informează Mediafax.

UPDATE. 19.30. Cei care au participat la „plimbarea” de la Cotroceni au început să plece din zonă.

UPDATE. 19.15. Printre persoanele care participă la ”plimbare” este și Ioan Ghișe, care profită pentru a strânge astfel semnături pentru candidatura sa la prezidențiale, notează Adevărul

UPDATE. 19.00. Jurnaliștii ajunși ”plimbarea” simpatizanților Antena 3 le-au spus protestatarilor că sunt de la postul Antena 3 pentru a fi lăsați să-și facă treaba. B1TV anunță că va depune plângere împotriva agresorului.

”Noi am ajuns acolo să ne facem meseria. Un protestatar m-a lovit cu piciorul în spate. I-a jignit și pe ceilalți jurnaliști. Mulți operatori au spus că sunt de la Antena 3 și au fost lăsați în pace, deși nu toți erau de la această televiziune. De asemenea au fost jigniți și alți protestatari”, a spus Mădălina Dicu, pentru B1TV.

Un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost îmbrâncit și huiduit deoarece le-a reproșat ceva protestatarilor, informează EVZ.

UPDATE 17:45 – Jurnalistul Libertatea Cristian Dorombach, cel care a sărit s-o apere pe colega sa Mădălina Dicu, a declarat că „nu a fost numai un individ, a fost o grupare de agitatori care au venit și pur și simplu au atacat și îmbrâncit orice altă echipă a oricărei alte televiziuni ce relata de aici. Câțiva oameni au venit, au făcut cerc în jurul reporterilor și au început să îi agreseze și să îi lovească. Am intervenit în momentul în care Mădălina a luat un picior în spate, în acel moment am intervenit și am tras de acolo o persoană care era recalcitrantă și mai departe alte persoane au venit și ne-au dat la o parte. Nu au fost forțe de ordine în zonă, după cum se poate vedea sunt doar câțiva agenți de la poliția rutieră. La câteva minute bune au apărut trei jandarmi”.

O echipă a B1 TV a fost agresată de participanții la mitingul neautorizat de la Palatul Cotroceni, organizat în sprijinul Antenei 3 și al infractorului condamnat definitiv la 10 ani de închisoare și turnătorului la Securitate Dan Voiculescu. Forțele de ordine nu au intervenit pentru a calma situația sau pentru a-i proteja pe jurnaliști, informează Realitatea TV și B1 TV.

Reportera B1 TV Mădălina Dicu a fost lovită bestial cu picioarele, iar jurnaliștii Realitatea TV și Romania TV au fost agresați verbal. Jandarmii prezenți la fața locului nu au intervenit, deși le-a fost solicitat acest lucru de alți jurnaliști. Nimeni nu a fost legitimat, pentru a se stabili identitatea agresorilor.

Sosiți la fața locului, jurnaliștii au fost agresați verbal și fizic imediat ce s-au apropiat de protestatari. Aceștia au făcut cerc în jurul echipei B1 TV și i-au agresat verbal și fizic. Imediat după acest eveniment au intervenit restul echipelor de filmare, pentru a filma și pentru a încerca să aplaneze conflictul. Și aceștia au fost imediat menințați și agresați fizic și verbal de mulțimea care a devenit între timp violentă. Printre cei agresați se numără, pe lângă echipa B1 TV și jurnaliștii Cristi Dorombach și Cristina Dediu, ambii loviți de către protestatari.

Cristi Dorombach a fost lovit în timp ce încerca să o ferescă pe jurnalista de la B1 TV de furia unui protestatar iar reportera Cristina Dediu a fost lovită, în cap în timp ce operatorul său a scăpat doar pentru că le-a spus protestatarilor că este de la Antena 3. În acel moment a fost lăsat în pace după ce până atunci protestatarii au încercat să-i spargă camera de filmat.

Antenei 3 nu a relatat nimic despre aceste incidente. În schimb, protestatarii au agresat și echipa Antena Stars, despre care nu știau că aparține grupului Intact. 

În timpul evenimentelor violente, protestatarii strigau către jurnașiști că sunt toți ”băsiști”. În tot acest timp, deși al fața locului se aflau câțiva polițiști de la Brigada Rutieră și aproximativ 5 jandarmi, aceștia nu au intervenit pentru a aplana conflictul. Forțele de ordine nu au intervenit nici după ce jurnalista B1 TV a sunat la numărul 112 pentru ajutor. La fața locului au mai ajuns doar încă 3 jandarmi din perimetrul Palatului Cotroceni.

Purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei a declarat pentru B1 TV că „în acest moment, participanții s-au pus în plimbarea în jurul Palatului Cotroceni. În interiorul manifestanților există și pro și contra. În momentul în care s-a semnalat un incident, jandarmii au încercat să extragă persoana sau persoanele care au produs incidentul, dar când au ajuns acolo situația se calmase și nu a mai fost nevoie de intervenția lor”.

Protestul a fost convocat de jurnaliștii Antena 3, după ce fondatorul trustului din care fac parte, turnătorul la Securitate Dan Voiculescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) și judecătorii au dispus și confiscarea mai multor sume de bani, terenuri și clădiri, printre care unul în care funcționează postuld e televiziune.

Circa 2.000 de persoane, în majoritate pensionari, s-au adunat duminică după-amiază în zona Palatului Cotroceni, la o manifestaţie pro-Antena 3, după un anunţ prin care jurnaliştii acestui post TV anunţau că ies "la plimbare" în zona respectivă şi că oricine "este binevenit" să facă acelaşi lucru, informează Mediafax.

Majoritatea participanţilor la manifestaţia neautorizată s-au adunat începând cu ora 16.45 în zona Leul, iar alţii, pe trotuarul din faţa Grădinii Botanice. Mulţi dintre ei agită steaguri şi hârtii cu textul "Antena 3 e aici". O parte a lor scandează "Jos Băsescu!" şi "Demisia!".

La ora 17.00, manifestanţii au plecat în marş, pe trotuar şi pe carosabil, în jurul Palatului Cotroceni. Coloana lor este flancată de jandarmi. La intrarea în Palatul Cotroceni dinspre bulevardul Ghe. Marinescu a fost masat un alt dispozitiv de jandarmi.

Anunţul privind "plimbarea" de duminică a fost făcut la Antena 3 de realizatorul Mircea Badea, vineri seară, după pronunţarea sentinţei în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). După Badea, şi colegi ai acestuia, între care Mihai Gâdea şi Adrian Ursu, au anunţat că vor ieşi "la plimbare". Jurnaliştii de la Antena 3 au subliniat că, prin acest demers, nu cheamă oamenii în stradă, adăugând însă că oricine "este binevenit".

Radu Tudor, în schimb, jurnalist tot la Antena 3, a etichetat acţiunea de duminică, pe blogul personal, drept "protest la Palatul Cotroceni".

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă