3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialINTERCEPTĂRI de Moș Nicolae. Prinși în timp ce numărau banii în mașină....

INTERCEPTĂRI de Moș Nicolae. Prinși în timp ce numărau banii în mașină. O vrăjitoare i-a prezis baronului Bîgiu de Buzău că va fi luat de DNA

UPDATE 22.30

Președintele Consiliului Județean Buzău, pesedistul  Marian Cristinel Bîgiu, și finul său,Florin Mădălin Colgiu ( șeful tineretului liberal din Buzău), au fost ARESTAȚI preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanței confirmă prezicerile vrăjitoarei lui Bîgiu din interceptări, potrivit cărora președintele CJ de Buzău va fi "luat de DNA".

Surse judiciare spun că este suspectată și beneficiara proiectelor fictive, reprezentanta firmei "ADICA" Gabriela Camelia  Bădică, fost consilier PSD  în cadrul CJ Călărași. Bădică este acum director executiv al Fundației Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie, filiala Călărași. Bădică primea banii de la CJ Buzău pe proiectele fictive , iar jumătate din bani îi "returna" lui  Bîgiu prin intermediari. Ordonatorul de credite la Buzău, adică cel care a semnat ca banii să ajungă la Camelia Bădică, era Cristinel Bîgiu. Banii erau împărțiți frățește, "jumi-juma".

—-

Președintele Consiliului Județean Buzău, pesedistul  Marian Cristinel Bîgiu, și finul său Florin Mădălin Colgiu ( șeful tineretului liberal din Buzău) află în această seară dacă vor fi arestați preventiv 30 de zile de instanța Tribunalului București. Potrivit interceptărilor, o vrăjitoare i-a prezis lui Cristinel Bîgiu că va fi luat de DNA.

Nașul este acuzat de luare de mită în formă continuată pentru atribuiri nelegale de contracte, iar finul de complicitate la aceste infracțiuni.

Citește și: UPDATE. Președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu (PSD) și finul său, Florin Colgiu, șeful tineretului liberal, reținuți pentru luare de mită

Culmea e că aceste contracte, fiind  proiecte și studii de fezabilitate, erau făcute doar pe hârtie . Proiectele scrise urmau să figureze ca fiind primite de la firmele contractante, dar la dosar  se puneau documente făcute de angajații Consiliului Județean.

Cum se fac proiecte fictive la județene

Președintele Bîgiu, în 2013,  s-a folosit de Dragoș Cojocea, director executiv al Direcţiei de dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean Buzău, pentru a împărți în trei bucăți un proiect ( adică niște hârții)  legat de dezvoltarea durabilă a județului Buzău pe perioada 2014-2020, în valoare de 400.000 de lei. Proiectul mare a fost făcut bucățele pentru a se evita organizarea licitației.

 Directorul Cojocea avea și sarcina de a identifica firme dispuse să încaseze banii pe proiecte și dă-i dea jumătate lui Bîgiu, adică 200.000 de lei.

Metodele nașului Bîgiu de a se ferit de DNA: aparate de bruiaj, „săgeți” ( intermediari) și vrăjitoare

Nașului Bîgiu îi era frică de DNA, așa că și-a montat în biroul de la CJ Buzău aparate de bruiat interceptări, își punea apropiații sau subordonații să facă infracțiunile, iar mita ajunge la el după un traseu sinuos, asemănător transmiterii mesajelor între spioni,  cu plimbarea banilor camuflați în cutie de whisky, prin mai multe persoane, parcări,  ganguri.

În plus, a apelat și la vrăjitoare, care chiar i-au prevestit că va fi arestat. Vrăjitoarea i-a spus că are 59% șanse să fie luat de DNA, convorbire înregistrată de anchetatori.

Rolul personajelor care-i țineau de șase președintelul CJ

Directorul executiv al CJ Buzău, Dragoș Cojocea, a „identificat” firma A.D.I.C.A. din Călărași, reprezentantul acesteia, Gabriela Camelia BĂDICĂ, fiind dispus să ia niște bani fără să facă nimic. Gabriela Bădică a fost consilier al CJ Călărași, iar directorul Cojocea o cunoștea din acea perioadă. Finul baronul PSD de Buzău Bîgiu, Florin Colgiu avea rolul de a primi banii și, apoi, de a-i da președintelui CJ.

Prima mită, dată în decembrie 2013, a scăpat de "ochiul și timpanul" DNA

Pentru prima componentă a proiectului de dezvoltare durabilă în valoare de 130.000 plus TVA, nașul județului Bîciu a primit, în parcarea unui supermarket, circa 70.000 de lei de la „săgeata” sa, finul Florin Colgiu, care la rându-i primise banii de la directorul COJOCEA.

La rândul său, directorul COJOCEA  primise banii de la reprezentanta firmei „ADICA”, Gabriela Camelia Bădică.

La firma Cameliei Bădică, banii au ajuns de la Consiliul Județean, prin semnătura președintelui  Cristinel Bîgiu.

Bîgiu s-a ales cu jumătate din valoarea fracțiunii de proiect, iar restul persoanelor implicate s-a ales cu cealaltă jumătate. Împărțeală frățească, juma-juma.

A doua tranșă de mită, livrată sub supravegherea DNA

Supravegherea baronului Cristinel Bîgiu a început în noiembrie 2014, după ce în august 2014  începuse derularea pentru „executarea” celui de-al doilea fragment de proiect ( din proiectul mare, împărțit în trei). Pentru "executarea"  acestei felii de proiect a fost desemnată tot firma „ADICA” a Cameliei Bădică, iar suma pe care a cerut-o  președintele Bîgiu a fost de 50.000 de lei.

 Bîgiu a cerut banii tot prin directorul executiv Cojocea. Firma a încasat și banii, însă nu se prea grăbea să renunțe la jumătate – partea nașului Bîciu.

Așa că Bîgiu, la începutul lunii decembrie a început presiunile asupra directorului Cojocea pentru a-i da partea de 50.000 de lei.

Cojocea, însă, „defectase”:  l-a denunțat pe Bîciu la DNA, după care s-a aranjat flagratul.

Pentru traseul celei de-a doua tranșe de bani, Bîciu, precaut, a mai platat un intermediar în persoana consilierului  judeţean Ionuț Robert PIŢIGOI, în care avea încredere. Numai că Pițigoi, ca să n-o pățească și el, a ‚ciripit”…

Complicații la flagrant

Potrivit refreratului DNA, "În data de 6 decembrie 2014, directorul COJOCEA DRAGOŞ i-a remis numitului  PIŢIGOI IONUŢ ROBERT, în parcarea Restaurantului „CRÂNG” din municipiul Buzău, suma de 20 mii lei ( atât avea!-nn) , pentru ca acesta, la rândul său, să o remită mai departe, sub titlu de mită, numitului BÎGIU MARIAN CRISTINEL.

         Tot în data de 06.12.2014, numitul PIŢIGOI IONUŢ ROBERT i-a remis, în parcarea din faţa blocului situat pe strada Caraiman , unde-şi are domiciliul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, respectiv bloc A (…) municipiul Buzău, suma de 50 mii lei ( oare cine a completat suma, că primise de la Cojocea doar 20.000 de lei?-nn) ,

Pițigoi i-a spus lui Bîgiu că banii i-au fost dați în aceeași zi ( 6 decembrie, de Moș Nicolae!) de către directorul COJOCEA.

         BÎGIU MARIAN CRISTINEL, prudent ( o vrăjitoare i-a prezis că va fi arestat!)  i-a indicat  numitului PIŢIGOI IONUŢ ROBERT maniera în care urmau a fi distribuiţi banii : suma de 6.500 lei să i-o dea finului său, COLGIU FLORIN MĂDĂLIN, iar restul sumei de 43.500 lei să i-o păstreze până când îi va cere banii.

         În aceeaşi dată de 6 decembrie,  PIŢIGOI IONUŢ ROBERT i-a remis suma de 6.500 lei finului  COLGIU FLORIN-MĂDĂLIN în parcarea din spatele blocului situat pe Bld.Unirii nr.10A, din municipiul Buzău.

COLGIU  care cunoştea că suma respectivă fusese primită cu titlu de mită de către BÎGIU MARIAN CRISTINEL, de la numitul COJOCEA DRAGOŞ.

Situația relatată mai sus este „ilustrată” cu interceptări din ziua Sf Ierarh Nicolae

COJOCEA DRAGOȘ: Ce faci măi cocoșel, La Mulți Ani!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Hai să trăiești, La Mulți Ani!

COJOCEA DRAGOȘ: La Mulți Ani!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Ce faci, mă?

COJOCEA DRAGOȘ: Nu mi-ai zis bă, că ești și NICU și eu te știam de IONUȚ. Bă!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Ă!                                      

COJOCEA DRAGOȘ: Ți-am luat și eu un cadou din partea mea.

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Mulțam! Am înțeles.

COJOCEA DRAGOȘ: Nu știu dacă-ți place marca asta?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Am înțeles.

COJOCEA DRAGOȘ: E bună? Da? Vezi tu acum… să nu te pună dracu` să tragi din ei că-l întreb luni pe șefu` dacă ai tras din…

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Bă, poate îți dau doi pumni acuma …[cuvânt obscen]…

COJOCEA DRAGOȘ: Bă, vezi că…!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: …[râde]… De handicapat.

COJOCEA DRAGOȘ: Hai.

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Ce zici că faci?

COJOCEA DRAGOȘ: Vezi ce faci! Ce dracu să fac?! Bine. N-am prea dormit azi noapte …[cuvânt obscen]…

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Păi, ce-ai făcut?

COJOCEA DRAGOȘ:! Hai! Te pupă fratele tău, te pupă frate… Pa, te pup!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Hai!

COJOCEA DRAGOȘ: Pa, pa!

        Banii în cutia de whisky. 

         Astfel, la aceeaşi dată ( 6 decembrie 2014), în jurul orei 13:30, suspectul PIŢIGOI IONUŢ ROBERT, având asupra sa cutia de whisky în care se afla, de această dată, suma de 50 mii lei,  s-a întâlnit cu inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, la el acasă, adică la adresa situată în municipiul Buzău, strada Caraiman blocul A(…), prilej cu care l-a informat pe preşedintele Consiliului Judeţean cu privire la faptul că a primit de la COJOCEA DRAGOŞ suma de 50 mii lei şi l-a întrebat cu privire la destinaţia acestor sume.

Inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL i-a transmis suspectului PIŢIGOI IONUŢ ROBERT să păstreze banii la el, să-i dea finului său, inculpatului COLGIU FLORIN MĂDĂLIN, suma de 6.000 lei, să-şi oprească, pentru propriile nevoi, suma de 5.000 lei, iar restul banilor să-i ţină asupra sa până când inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL o să dispună cu privire la destinaţia sumei de bani rămasă.

Relevantă în acest sens este dialogul ambiental purtat între suspectul PIŢIGOI IONUŢ ROBERT şi inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, înregistrat în baza mandatului de supraveghere tehnică emis de Curtea de Apel Bucureşti:

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Mi-am uitat geaca ieri. Aseară, asta maron!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Asta!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: M-am întâlnit şi cu DRAGOŞ COJOCEA mai devreme şi mi-a dat ci… Cum? Cinci!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Hai!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Gata, am fugit.

​Lui Bîgiu îi era frică de directorul COJOCEA

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: A pronunţat (COJOCEA-nn)  vreun nume, ceva?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nu, mi-a zis doar că îmi dă cadou de… aşa şi aşa. Mi-a zis că… Nu, a zis că pentru şefu' nostru.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Vezi că, există… vezi, nu scoate un cuvânt.

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nu ştiu! Nu ştiu, m-am întâlnit cu el mai devreme.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Cum a dat?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Într-o sticlă de whisky.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: A, şi a pronunţat el cinci sau d-ale lui.

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nu, a, ba da! Eu nu i-am numărat, mi-a zis că sunt cincizeci de mii.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Nu număratul. În ce context?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Îm?

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: În ce context?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Niciun context, nu.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: A, da' a spus cincizeci sau nu ştiu ce?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Da, da, da!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Putea să fie ceva grav? (daca era ceva compromitător pentru Bîgiu în dialogul lui Pițigoi cu Cojocea-nn)

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Sper că nu, adică, nu cred.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Eu d-asta ţi-am zis să….

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Cred că nu.

Groaza lui Bîgiu de a fi interceptat de DNA

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Ia zi ce zicea…?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Hm, m-am întâlnit, a vrut nişte ţuică… Ce fac ?

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Lasă… Ce mai zicea?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nimic. M-a sunat şi SANDRA.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Aşa?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Trebuie să mă întâlnesc şi cu ea, să-i dau banii de…

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: ...[tuşeşte]…

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Revelion! Şi cam atât. N-am apucat să mă întâlnesc nici cu FLORIN, cred că mă înjură ăsta. Cum fac cu…?

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Hm?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Cum fac cu…?

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Sună-l pe AL..

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Da.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Te intâlnești cu el şi îi spui: „Bă, a venit unu şi i-am zis că: <<Eu n-am nevoie de ei>>"……., da? (încearcă să-și  preconstituie probe în cazul in care COJOCEA l-ar fi denunțat-nn)

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Da!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Şi îi spui că: „Bă, ăştia mulţumesc că mi i-ai dat în… Bă, când mai ai nevoie…" Da?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Da.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Hai, ca să… Înţelegi ce vreau să…?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: În regulă.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Că îi, ă? Nu-i mai…?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: O.K.!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Şi aşa…

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Vă duceţi la petrecere?

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Îhî! Îţi iei tu aşa, opreşti tu vreo cinci mii… Pe mine nu mă interesează ce mai e pe la…

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: A, nu vreţi să-i dau înapoi?!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Îm? …

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Sticla de whisky.

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: …[neinteligibil]… care făcuse ceva … banii? …da…. Unde-i  FLORI?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Păi, da… a, am crezut că e în maşină doamna!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Ce-o mai fi serbarea de Crăciun, ce alea, ce tot… Nu, da' nu văd! Ai telefonu' la tine?(îi este frică și de Pițigoi-nn)

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Telefonul? Nu!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Păi, stai, lasă! Stai, că tre' să apară, mai stai un pic că tre' să apară!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Ă, mă duc că tre' să… mă duc să-mi iau şi eu televizoru`!  M-a sunat ăla de la CARGUS!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL Ia vino! Trebuia să… Bă, cum facem cu ăsta, că trebuie să mișcăm serviciul…..îhî… Şi faci ce ţi-am zis eu!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Am fugit! Mă duc la CARGUS!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Şi… ştii. Povestea. …[neinteligibil]… Deci, bă, da' eşti de acord aşa dacă nu… Mă!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Îm?

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Deci, ţi-am zis cum facem! Unde-i, mă, FLORI, mă? Deseară pe unde eşti?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Pe aci prin oraş! Nu plec! Adică, s-ar putea să plec cu SILVIA pân' la Bucureşti da' mă întorc deseară!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Hai, ieșim la o cafea mai pe… Da' faci ce ţi-am zis!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Am înţeles!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Explicam și eu clar, „Bă, pe ăla nu-l…” Ca să nu… şi faci cu el ca să nu zică că…

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Îhî, gata! Am fugit!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL:  Hai! Și mai zi-mi şi mie… Hai, că nu închide în două minute, ce mai zicea ăla? (COJOCEA-nn)

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nimic, am stat de vorbă de Revelion, de astea…

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: L-ai mai întrebat ceva? L-ai întrebat? Că, ce?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Mă duc să…

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Da' nu înţeleg ce zici! De ce zici….?.

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: E periculos acuma cu toate nebuniile astea la televizor…

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Şi n-ai, n-ai discutat? Nu ţi-a făcut vreun semn dacă e vreo problemă ceva? Sau nu e?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nu! Nu mi-a facut… n-am vorbit, am vorbit că… m-a înnebunit şi tâmpitu' ăsta de TERŢEA, că i-am cerut „Bă,” zic „dă-mi şi mie, adu-mi şi mie zece litri de ţuică!” De ieri îl tot sun, l-am sunat şi-n dimineaţa asta că „Te anunţ!” că „Te anunţ!” că „Te anunţ!”, nu m-a sunat! Nimic interesant!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Tu spui că …[neinteligibil]…

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Nu, serios! Serios! Vă spuneam dacă era!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Atunci ai grijă ce, ce vorbești. Mă, și noi când spuneam cincizeci de mii, ei … deci, nu… Ai grijă ce...

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Haideţi că închid ăia la Cargus!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Închid?

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Am fugit!

BÎGIU MARIAN CRISTINEL: Pa!

PIŢIGOI IONUŢ ROBERT: Doamna FLORI!

Flagratul " a mers" la finul baronului

         Ca urmare a celor dispuse de inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, suspectul PIŢIGOI IONUŢ ROBERT        s-a întâlnit la aceeaşi dată cu inculpatul COLGIU FLORIN MĂDĂLIN, în parcarea din imobilului din municipiul Buzău, Bld.Unirii bloc 10A, (…), ocazie cu care i-a dat suma de 6.500 lei, din partea naşului său, inculpatul BÎGIU CRISTINEL MARIAN. Cu ocazia remiterii sumei de bani între cei doi s-a purtat următorul dialog:

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Vino încoace! Vino mă, încoa’! Uite, mă, că mi-a dat, am… m-am întâlnit cu boul ăla de COJOCEA…

COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Cum?

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Și după aia cu nași-tu și…

COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Cum?

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Și după aia cu nași-tu, mă. Și mi-a zis să-ți dau nași-tu ceva.

COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Ce să fac eu? A, ce…

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Tre’ să plătești ceva, nu știu ce.

COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: În rest, tu ce faci?

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Mi-a zis să-i țin eu. Cât vin șase, mii, mă?

COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Șase mii cinci sute.

 [În continuare, PIȚIGOI IONUȚ ROBERT numără mai multe bancnote]

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Doi, trei patru, cinci, zece! Unu, doi, trei, patru, cinci… douăzeci.

COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Numără treizeci. Treiș’două, treiș’trei și-ți dau eu zece.

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Unu, doi, trei, patru, cinci, șase, șapte, opt, nouă… doișpe, treișpe, paișpe, cinșpe, saișpe, șapteșpe, optușpe, nouășpe, douăzeci, douăzeci și unu, douăzeci și doi, douăzeci și trei, douăzeci și patru, douăzeci și cinci, douăzeci și șase, douăzeci și șapte, douăzeci și opt, douăzeci și nouă, treizeci, treizeci și unu, treizeci și doi.

COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Treizeci și trei.

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Treizeci și trei, scuze!

COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Da.

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Ia-ți… hai…  vorbim mâine cu lemnele.

COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Stai să vezi, că nu cred că pot să merg.

PIȚIGOI IONUȚ ROBERT: Las’ că mă duc eu.

COLGIU FLORIN MĂDĂLIN: Mă, fă și… rezolvă și…

În timp ce numarau banii au apărut procurorii DNA

REFERAT DNA  Bîgiu a vrut să camufleze mita în împrumut

"De altfel,  este de subliniat preocuparea inculpatului BÎGIU MARIAN CRISTINEL de a ascunde urmele infracţiunilor săvârşite, fapt relevat de discuţia purtată de acesta şi suspectul PIŢIGOI ROBERT IONUŢ, prilej cu care îi sugerează acestuia din urmă să simuleze în cadrul unei noi discuţii după primirea sumei de 50 mii lei, a aparenţei unui împrumut pe care COJOCEA DRAGOŞ l-ar fi acordat inculpatului BÎGIU MARIAN CRISTINEL.

         Preocuparea de a ascunde urmele infracţiunii, de disimulare a provenienţei ilicite a sumelor de bani pe care inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL le solicita, rezultă şi din circumstanţele legate de administrarea probatoriului în prezenta cauză.

DNA: BÎGIU trebuie arestat pentru buna desfășurare a anchetei

         "Faţă de împrejurările cauzei, aşa cum au fost descrise mai sus, se impune concluzia că în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpaţilor de la urmărirea penală şi al împiedicării acestora să comită noi infracţiuni, se impune luarea faţă de aceştia a măsurii arestării preventive".

Cine este Marian Cristinel Bîgiu

Marian Cristinel Bîgiu a fost ales președinte al Consiliului Județean Buzău în 2012 ca membru PNL, partid aflat atunci în USL. Bîgiu a trecut la PSD imediat după de Guvernul Ponta a emis ordonanța "traseismului", care permitea aleșilor locali să treacă la ce partid doreau. Ordonanța suspenda pe o perioadă de 45 de zile legea care interzicea migrația aleșilor locali de la partidul pe care îl reprezentau când au fost aleși, nerespectarea legii atrăgând sancțiunea pierderii funcției.

Bîgiu a dus cu sine în PSD 24 de primari ACL, dintre care 18 ai PNL și șase ai PDL, precum și mulți consilieri județeni și comunali. Atun ci, Bîgiu susținea că a trecut la PSD "pentru că am o bună colaborare cu consilierii PSD pentru susținerea unor proiecte pentru județ".

Însă, l-a dat de gol primarul Buzăului, pesedistul Constantin Boșcodeală, care a declarat că această migrație masivă la PSD "va contribui ca premierul Victor Ponta să devină președintele României".

Primarul PSD de Buzău Constantin Boșcodeală are și el proble cu DNA, fiind judecat pentru fapte de corupție.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă