18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPrintul Charles a discutat cu autoritatile muresene despre protejarea patrimoniului din Transilvania

Printul Charles a discutat cu autoritatile muresene despre protejarea patrimoniului din Transilvania

Printul Charles al Marii Britanii a discutat vineri, in satul Archita, comuna Vanatori, cu autoritatile judetene din Mures despre posibilitatile inventarierii si protejarii patrimoniului din Transilvania, ocazie cu care si-a oferit disponibilitatea de a oferi consultanta prin una dintre fundatiile sale, transmite Agerpres.

 
 
 

„Am avut o discutie de 30 de minute, care s-a axat pe patrimoniul arhitectural si natural si protejarea acestuia. Intentionam ca, alaturi de judetele Sibiu si Brasov, sa inventariem patrimoniul transilvanean, iar in proiect va fi partener si Biserica Evanghelica, proprietarul celor mai multe biserici fortificate de aici. Vrem sa facem un plan urbanistic general cu aceleasi reguli expres prevazute care sa contribuie la prezervarea patrimoniului. Pana acum, in Romania n-a mai existat un astfel de proiect (…) Printul Charles a spus ca va contribui cu consultanta printr-una din fundatiile sale”, a declarat presei, vineri, Ciprian Dobre, presedintele Consiliului Judetean Mures, la finalul intrevederii.

Dobre a precizat ca pe parcursul intalnirii de la Archita, au mai fost abordate si subiecte legate de infiintarea unui dispensar – o clinica multifunctionala, care sa asigure asistenta medicala pentru intreaga zona – si despre posibilitatea infiintarii de locuri de munca.

Potrivit presedintelui CJ Mures, la discutii au participat si ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, presedintele Consiliului Stiintific al Agentiei de Transplant, dr. Radu Deac, si seful Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures, dr. Horatiu Suciu.

Printul de Wales a sosit joi in Romania cu un avion privat care a aterizat pe aeroportul din Targu Mures, iar, potrivit unor surse oficiale, va sta in tara noastra pana luni.

De cativa ani, mostenitorul Coroanei britanice vine in fiecare primavara in Romania. Acesta a cumparat doua cladiri vechi de peste o suta de ani in Valea Zalanului, pe care le-a renovat si le-a transformat in resedinta temporara. De asemenea, detine mai multe proprietati in tara noastra.

 

 
Cele mai citite

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă