Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Poliţia şi Jandarmeria vor lua cu asalt Bucureştiul. Vezi ce MĂSURI STRICTE de securitate au fost luate cu ocazia meciului România-Ungaria

Aproape 5.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi, la nivel naţional, pe traseele folosite de suporterii unguri, de la intrarea în ţară şi până în Capitală, în aeroporturi şi gări, precum şi ...

Share

Valeria Cupă 0 comentarii

05.09.2013 - 20:20

Aproape 5.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi, la nivel naţional, pe traseele folosite de suporterii unguri, de la intrarea în ţară şi până în Capitală, în aeroporturi şi gări, precum şi în Bucureşti, pentru a preveni eventualele incidente violente.

"Poliţia Română a luat măsuri pentru o deplasare în siguranţă, măsurile de ordine publică şi fluenţă rutieră pe traseele de deplasare de la frontiera ungaro-română, precum şi din celelalte zone ale ţării, până în Bucureşti, fiind asigurate de către 2.293 de poliţişti, dintre care 504 de poliţişti rutieri, 1258 de ordine publică, 363 de poliţişti de la transporturi şi 168 de poliţişti din alte structuri", se aarată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Joi şi vineri, în Bucureşti şi pe traseele care leagă Aeroportul "Henri Coandă" de Naţional Arena, vor fi scoşi în stradă de 1.098 de poliţişti, dintre care 128 de poliţişti rutieri, 695 de poliţişti de ordine publică, 128 de poliţişti de la transporturi şi 157 de poliţişti din alte structuri.

De asemenea, poliţiştii Secţiilor Regionale de Transporturi vor fi în alertă în zona Aeroportului "Henri Coandă", în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători care vin către Bucureşti, cu precădere pe ruta CF Arad, Deva, Braşov şi Bucureşti, precum şi pe rutele CF din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, către Capitală.

Restricţii de trafic în Capitală

 2013/09/05//316226-restrcitii-meci.jpg

În seara zilei de vineri, 06 septembrie 2013,va avea loc meciul de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Ungariei, pe Stadionul Naţional Arena.

Traficul rutier va fi restricţionat începând cu ora 15:00, gradual şi dacă situaţia va impune, până la defluirea totală a spectatorilor pe:

Str. Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson.

Str. Vatra Luminoasă, între Şos. Mihai Bravu şi str. Pierre de Coubertin, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson.

Str. Pierre de Coubertin, între Şos. Iancului şi Rondul de la intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson.

Excepţie de la restricţiile rutiere fac autovehiculele destinate situaţiilor de urgenţă, precum şi transportul RATB.

Accesul auto în incinta Stadionului Naţional Arena se va face prin intrările dinspre bd. Basarabia şi str. Maior Coravu.

Rute ocolitoare: şos. Mihai Bravu – şos. Iancului – şos. Pantelimon;bd. Unirii – bd. Basarabia – bd. Chişinău – şos. Pantelimon.

Brigada Rutieră Bucureşti solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

Accesul pe stadion, de la ora 18.00

Peste 1000 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre echipele reprezentative ale ROMÂNIEI şi UNGARIEI, partidă care se va disputa vineri, pe stadionul „Arena Naţională” din Capitală, începând cu ora 21.00, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei.

2013/09/05//316225-schema-acces-suporteri.jpg

 

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii, doar prin Str. Maior Coravu şi B-dul Basarabia, iar intrarea din B-dul Pierre de Coubertin va fi rezervată suporterilor echipei oaspete. Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Accesul suporterilor echipei naţionale se va face doar prin Str. Maior Coravu şi B-dul Basarabia, iar intrarea din B-dul Pierre de Coubertin va fi rezervată suporterilor echipei oaspete.

Jandarmii îi avertizează pe microbişti că orice acţiune care duce la o încălcare a legii va fi aspru sancţionată.

Fără alcool şi petarde pe stadion

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă, anunţă Jandarmeria.

De asemenea, jandarmii le atrag atenţia spectatorilor că le este interzis să ocupe alte locuri decât cele prevãzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Astfel, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...