9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialMii de persoane protestează, joi, la Mioveni. Care sunt nemulțumirile

Mii de persoane protestează, joi, la Mioveni. Care sunt nemulțumirile

Aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar şi rude ale acestora, protestează, joi, în Mioveni, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de ”tergiversarea de către Guvern a începerii lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti”, informează Mediafax.

Manifestanţii solicită, de asemenea, modificarea unora dintre prevederile Codului Muncii, întrucât conţine unele ”prevederi abuzive pentru salariaţi”, şi acuză, totodată, lipsa de proiecte din partea autorităţilor privind creşterea numărului locurilor de muncă.

Citește și: Ponta îi amenință pe angajații de la Dacia: Dacă o mai ţin în mitinguri, o să se mute producţia în Maroc

Liderii de sindicat care au luat cuvântul la protest au spus că se tem că îşi vor pierde locurile de muncă, din cauza lipsei autostrăzii şi au acuzat faptul că ”o prioritate a clasei politice este acordarea de pensii speciale pentru parlamentari”.

Protestatarii au scandat ”Jos Guvernul”, ”Jos, jos Guvern mincinos” și ”Toți pentru unul, unul pentru toți”.

”Întreaga clasă politică este de vină pentru ceea ce se întâmplă azi cu noi, minciunile lor trebuie să înceteze. Trebuie să-i facem să înţeleagă că lucrează pentru noi”, a spus liderul unuia dintre sindicatele care participă la acest protest organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia.

”Sindicatul Autoturisme Dacia a hotărât să demonstreze față de Guvernul Ponta pentru minciunile şi pentru inducerea în eroare a întregii naţiuni. Au făcut promisiuni de care nu s-a ţinut cont. Au promis modificarea Codului Muncii, au promis construcţia autostrăzii Piteşti – Sibiu. Nu s-au ţinut de aceste promisiuni. Construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti se poate realiza cu 85% din fonduri cu bani europeni. Numai interesele de partid, numai interesele unor clanuri fac ca acest proiect să nu fie realizabil. Este o construcţie de interes economic naţional şi european. Nimeni nu poate contesta acest lucru decât Guvernul Ponta. Jos Guvernul Ponta! (…) Ponta s-a ascuns în spatele şovăielilor şovăielnicului Şova, în spatele ministrului Ioan Rus care se pare că e mult mai preocupat de afacerile din Cluj Napoca (…) Nu este o prioritate pentru ei Dacia, locurile de muncă şi nici construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti. Toate investiţiile se dezvoltă în zona Clujului, în Ardeal. Ce a făcut Ioan Rus de când este ministrul Transporturilor? Nimic pentru România, numai promisiuni, promisiuni deşarte”, a afirmat, în discursul său, Anghel Marin, vicepreşedinte al Sindicatului Autoturisme Dacia.

La protest, care este autorizat, participă nu doar sindicalişti de la Uzina de automobile Dacia, ci și rude ale acestora, precum şi sindicalişti din Poşta Română, Penitenciarul Colibaşi şi de la alte sindicate.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, protestul s-a desfăşurat fără incidente, au precizat reprezentanţii jandarmeriei, Argeş, care asigură ordinea în zonă.

Cele mai citite

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...
Ultima oră
Pe aceeași temă