5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMărturia unei românce, aflate în Istanbul în timpul loviturii de stat: Ne-au...

Mărturia unei românce, aflate în Istanbul în timpul loviturii de stat: Ne-au trezit, la 3 dimineața, două explozii

Cătălina se afla în Istanbul, vineri noaptea, cu mama ei, vineri noaptea, când pe străzile din Turcia militarii ieșeau cu tancurile și avioanele, executând o lovitură de stat. Mama tinerei urma să se opereze sâmbătă dimineață. Ea a povestit, pentru România liberă, prin ce au trecut în Turcia. 

La 03.00 dimineața, cele două femei au fost sunate de la spital și avertizate să rămână la hotel – doctorul fiind blocat în partea asiatică a orașului. 

”Imediat după (telefon.nr.) s-au auzit două explozii – inteleg ca se poate sa fie, de fapt, de la avioane acele zgomote, insa la noi s-au auzit ca doua explozii puternice. Momentan, cei de la consulat – ca am sunat – ne-au zis că ne vor suna ei cand se deschide aeroportul. Mâine dimineață, noi avem zbor la 10:40, sper să ajungem maine acasă”, a spus Cătălina. 

Citește și:  MAE: Două puncte de adunare pentru cetățenii români aflați pe aeroportul Ataturk. Ce trebuie să faceți dacă sunteți pe teritoriu turc

Tânăra a mai afirmat că nu știe să mai fie români în hotelul unde sunt cazate, că cei mai mulți sunt străini,majoritatea musulmani, iar ”atmofera era OK”. 

”Pe stradă, sunt oameni, dar nu turiști, din ce am vazut. Azi-noapte a fost mai scary (înfricoșător, nr.). însa cei de la hotel n-au nicio recomandare. Am întrebat si au confirmat ca e mai bine sa stam in camere, atat. N-au venit, insa, sa faca curat”, a mai spus Cătălina. 

Citește și:  VIDEO. Lovitura de stat din Turcia, în 90 de secunde + CRONOLOGIA evenimentelor de vineri noaptea

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă