Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dosarul Referendumului: Robert Negoiță și Constantin Niță, audiați în calitate de martori. Când îi vine rândul lui Ponta

Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca, vineri, noul termen în dosarul Referendumului, în care este judecat ministrul Liviu Dragnea. Printre persoanele audiate s-ar putea afla și premierul Victor Ponta.

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2015 - 14:58

UPDATE: Premierul Victor Ponta va fi citat în data de 11 martie ca martor în dosarul Referendumului, a decis, vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție.

UPDATE 11:23: Constantin Niță a ieșit, vineri, în jurul orei 11.20, de la Instanța Supremă, unde a fost audiat ca martor în dosarul Referendumului, în care este judecat ministrul Liviu Dragnea.

UPDATE 10.44: Robert Negoiță a declarat, la ieșirea de la Instanța Supremă, că a discutat cu procurorii despre modul în care au fost desfășurate alegerile.

”Am discutat ce-mi amintesc din ziua votului, cum ne-am organizat”, a transmis primarul Sectorului trei.

UPDATE 9.33: Primarul Sectorului trei Robert Negoiță și Constantin Niță sunt audiați, vineri, în dosarul Referendumului, în calitate de martori.

-----------------

Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca, vineri, noul termen în dosarul Referendumului, în care este judecat ministrul Liviu Dragnea. Printre persoanele audiate s-ar putea afla și premierul Victor Ponta.

Premierul a fost citat ca martor și la un termen anterior al dosarului în cauză de către avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat. Avocatul a mai cerut atunci audierea a 18 coordonatori județeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012.

Citește și: Ponta, citat ca martor în dosarul Referendumului

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

Citește și: Marian Oprişan, audiat în dosarul "Referendumul"

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

"Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar și de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 și 13 iulie 2012, destinate organizațiilor județene de partid, respectiv președinților și directorilor de campanie, dar și primarilor din țară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obținerea participării la vot a alegătorilor, în proporție de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de către Legea nr. 3/2000 (în fapt, promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) și, de asemenea, să propună prefecților înființarea de secții de votare în stațiunile turistice, care nu sunt ele însele unități administrativ-teritoriale", arată DNA.

Citeşte şi: Dosarul Referendumului. Ce a cerut avocatul lui Dragnea în fața instanței

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, mai precizează DNA.

Citește totul despre:

Comentarii