Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fostul premier Petre Roman a fost audiat de procurori în dosarul Mineriadei din iunie 1990. I s-a comunicat oficial că este inculpat

Petre Roman a declarat marţi, la ieşirea de la Parchet, că a menţinut în faţa procurorilor militari declaraţia lui anterioară din dosarul Mineriadei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.01.2017 - 13:37

UPDATE 13,00: Petre Roman a declarat marţi, la ieşirea de la Parchet, că a menţinut în faţa procurorilor militari declaraţia lui anterioară din dosarul Mineriadei.

Fostul premier a susținut că tot ce are de spus despre evenimentele din 13-15 iunie 1990 se regăseşte în acea declaraţie şi nu mai are nimic de adăugat.


Fostul premier Petre Roman s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

La acel moment, Roman era șef al Guvernului. Petre Roman și alți 17 demnitari din conducerea de atunci a statului român, precum şi fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, sunt acuzați în acest moment de infracţiuni contra omenirii şi de reprimarea manifestanţilor din Piaţa Universităţii.

În evenimentele din 13 - 15 iunie 1990, patru oameni au murit, trei au fost răniţi şi peste 1.000 au fost bătuţi şi arestaţi ilegal.

Petre Roman a susținut ulterior că decizia de a chema minerii la București a fost doar a lui Ion Iliescu, fără a avea și acceptul lui Petre Roman. La audierea de marți, lui Petre Roman i se va comunica oficial că are calitatea de inculpat în acest dosar.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...