13.4 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialFostul ministru Cristian David rฤƒmรขne รฎn arest preventiv

Fostul ministru Cristian David rฤƒmรขne รฎn arest preventiv

Fostul ministru al Internelor Cristian David rฤƒmâne în arest preventiv, dupฤƒ ce magistraศ›ii de la Înalta Curte de Casaศ›ie ศ™i Justiศ›ie i-au respins vineri cererea de înlocuire a mฤƒsurii arestului preventiv cu o altฤƒ mฤƒsurฤƒ mai uศ™oarฤƒ, potrivit Agerpres.

Cristian David se aflฤƒ în arest din data de 22 ianuarie, el fiind acuzat de luare de mitฤƒ.

Potrivit DNA, Cristian David ar fi pretins în 2007 iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denunศ›ฤƒtor, prin intermediar, pentru a-ศ™i exercita atribuศ›iile de îndrumare ศ™i coordonare a activitฤƒศ›ii prefecศ›ilor într-o modalitate care sฤƒ asigure emiterea de cฤƒtre Comisia judeศ›eanฤƒ pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzฤƒu.

"Referitor la suma de 500.000 euro pentru intervenศ›ia efectuatฤƒ de ministrul de Interne, Cristian David, pe lângฤƒ prefectul judeศ›ului Buzฤƒu, Bîgiu Cristinel, suma a fost remisฤƒ personal de Mladin prin intermediul ศ™efului de cabinet. La o întâlnire ulterioarฤƒ, Mladin Adrian l-a întrebat pe David Cristian dacฤƒ a fost în regulฤƒ, acesta a rฤƒspuns afirmativ, singura observaศ›ie fiind cu privire la suma de bani cฤƒ 'Era mai bine dacฤƒ erau în lei'", au reศ›inut procurorii.

Din probele procurorilor reiese cฤƒ, în 2007, Adrian Mladin, fiind mandatat de Viorica ศ˜tirbulescu sฤƒ îndeplineascฤƒ formalitฤƒศ›ile necesare în vederea revendicฤƒrii suprafeศ›elor de teren de 15 ha, situate în oraศ™ul Buzฤƒu, ศ™i având în vedere tergiversarea soluศ›ionฤƒrii dosarului de revendicare, acesta a luat legฤƒtura cu "ศ™eful de cabinet al Ministrului de Interne", pentru a-l pune în legฤƒturฤƒ cu prefectul Cristinel Bîgiu. Acesta i-ar fi comunicat cฤƒ nu îl cunoaศ™te pe prefect, dar cฤƒ, în acest sens, va vorbi cu ministrul Cristian David.

DNA susศ›ine cฤƒ acest lucru s-a ศ™i întâmplat, iar Adrian Mladin s-a prezentat la Prefectura Buzฤƒu, luând legฤƒtura cu Bîgiu, care i-ar fi explicat situaศ›ia ศ™i i-a înmânat copii de pe documentele în cauzฤƒ.

"Acesta din urmฤƒ i-a spus cฤƒ este vorba de o speศ›ฤƒ dificilฤƒ ศ™i, având în vedere cฤƒ amplasamentul se aflฤƒ în intravilanul oraศ™ului Buzฤƒu, sunt multe persoane care 'se bat pe el'. (…) Înศ›elegând sensul cuvintelor ศ™i pentru a lฤƒmuri toate aspectele ce decurgeau din acestea, Mladin i-a solicitat lui Bîgiu o întâlnire privatฤƒ. Aceasta a avut loc într-o cafenea din Buzฤƒu, ocazie cu care i-a fost prezentat Gheorghe Doloiu ca fiind persoana de contact pe viitor pentru rezolvarea tuturor aspectelor. În aceeaศ™i locaศ›ie au avut loc mai multe întâlniri cu cele douฤƒ persoane, iar în urma discuศ›iilor purtate Bîgiu i-a pretins suma de 1.000.000 euro, având în vedere 'locaศ›ia' ศ™i existenศ›a mai multor 'persoane decidente' ", se mai spune în documentele DNA.

În acelaศ™i dosar a fost pus sub urmฤƒrire penalฤƒ ศ™i omul de afaceri Gheorghe Doloiu, preศ™edintele Consiliului de Administraศ›ie al societฤƒศ›ii Legume Fructe SA din Buzฤƒu.

Doloiu este urmฤƒrit penal pentru sฤƒvârศ™irea infracศ›iunii de complicitate la luare de mitฤƒ, el fiind persoana de legฤƒturฤƒ între Adrian Mladin, cel de la care ar fi primit mitฤƒ Cristian David, ศ™i fostul prefect de Buzฤƒu Cristinel Bîgiu.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ