13.5 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialComisia Juridicฤƒ va discuta, miercuri, cererile DNA, รฎn cazul Udrea

Comisia Juridicฤƒ va discuta, miercuri, cererile DNA, รฎn cazul Udrea

Comisia juridicฤƒ a Camerei Deputaศ›ilor va lua în discuศ›ie, miercuri, de la ora 11:30, cererile DNA referitoare la deputatul Elena Udrea, în dosarul Gala Bute, informeazฤƒ Agerpres.

CiteลŸte ลŸi: Dosarul Gala Bute: O nouฤƒ cerere de arestare pe numele Elenei Udrea, pentru luare de mitฤƒ. Reacศ›ia fostului ministru ศ™i dilema deputaศ›ilor

Udrea a fost invitatฤƒ sฤƒ participe la ศ™edinศ›ฤƒ ศ™i sฤƒ îศ™i spunฤƒ punctul de vedere cu privire la acuzaศ›iile care i se aduc, dar nu se ศ™tie dacฤƒ aceasta va fi prezentฤƒ, a tranmis preศ™edintele Comisiei, Bogdan Ciucฤƒ.

Cererile procurorului ศ™ef al DNA privind încuviinศ›area urmฤƒririi penale ศ™i arestฤƒrii preventive a Elenei Udrea pentru sฤƒvârศ™irea de noi infracศ›iuni în dosarul Gala Bute au fost trimise, luni, de Biroul permanent al Camerei Deputaศ›ilor cฤƒtre Comisia Juridicฤƒ care trebuie sฤƒ întocmeascฤƒ un raport.

Procurorul ศ™ef al DNA, Laura Codruศ›a Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaศ›ilor pentru formularea cererii de efectuare a urmฤƒririi penale ศ™i arestฤƒrii preventive a Elenei Udrea pentru sฤƒvârศ™irea de noi infracศ›iuni în dosarul Gala Bute.

"În conformitate cu prevederile legale ศ™i constituศ›ionale, procurorul ศ™ef al DNA Laura Codruศ›a Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizฤƒrii Camerei Deputaศ›ilor pentru formularea cererii de efectuare a urmฤƒririi penale faศ›ฤƒ de deputatul Elena Udrea, pentru sฤƒvârศ™irea a trei infracศ›iuni de luare de mitฤƒ, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltฤƒrii Regionale ศ™i Turismului (MDRT); ministrului Justiศ›iei, pentru a cere preศ™edintelui Camerei Deputaศ›ilor încuviinศ›area arestฤƒrii preventive a deputatului Elena Udrea, pentru sฤƒvârศ™irea infracศ›iunilor sus menศ›ionate", se aratฤƒ într-un comunicat al DNA transmis luni. 

Cererea este formulatฤƒ în cauza în care se efectueazฤƒ acte de urmฤƒrire penalฤƒ în legฤƒturฤƒ cu atribuirea ศ™i folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltฤƒrii Regionale ศ™i Turismului în perioada 2010 — 2012.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ