Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ambasada Olandei, despre raportul MCV: România şi Bulgaria necesită în continuare "o atenţie specială"

Ambasada Olandei consideră că raportul MCV publicat miercuri prezintă aspecte pozitive dar şi îngrijorări, de aceea România şi Bulgaria necesită în continuare "o atenţie specială", informează

Share

Rl online 0 comentarii

22.01.2014 - 16:27

Ambasada Olandei consideră că raportul MCV publicat miercuri prezintă aspecte pozitive dar şi îngrijorări, de aceea România şi Bulgaria necesită în continuare "o atenţie specială", informează Mediafax.

"Raportul MCV arată dezvoltări pozitive în ambele ţări, dar şi îngrijorări privind unele chestiuni (...) Rapoartele arată că o atenţie specială acordată situaţiei din cele două ţări rămâne în continuare necesară", se arată într-un comunicat al Ambasadei Olandei.

Ambasada reiterează faptul că "un stat de drept care funcţionează bine şi o luptă eficientă împotriva corupţiei şi crimei organizate sunt fundamentale pentru funcţionarea UE - în interesul cetăţenilor noştri şi al companiilor noastre".

Totodată, misiunea olandeză la Bucureşti a precizat că va studia rapoartele MCV "cu atenţie" şi le va transmite Parlamentului de la Haga.

Raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare arată că, de la ultimul raport în cadrul MCV, România a făcut progrese în numeroase domenii.

Cu toate acestea, "persistă preocupările legate de independenţa sistemului judiciar şi sunt multe exemple de rezistenţă la măsurile în materie de integritate şi anticorupţie".

Citește totul despre:

Comentarii