Este oficial: Școlile rămân închise în București încă două săptămâni

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a decis luni ca măsurile restrictive impuse după depășirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile să rămână în vigoare până în 16 noiembrie, ora 24.00.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 02.11.2020 - 12:03

Cu unanimitate de voturi, cei din Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență au prelungit cu două săptămâni măsurile restrictive impuse lunea trecută după ce s-a constatat că ritmul de infectare își păstrează trendul ascendent și a ajuns luni în Capitală la o valoare de 3,91 cazuri noi înregistrate la o mie de locuitori în ultimele 14 zile.

„Singura decizie normală şi firească era ca activităţile să continue în sistem online. Am apreciat că măsuri restrictive suplimentare nu se impun. Nu este normal să supra-reglementăm, atâta timp câ eu şi colegii din Comitet am apreciat că nu sunt suficient de bine aplicate măsurile deja stabilite.”, a explicat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, decizia luată de CMSU București.

Traian Berbeceau le-a transmis angajatorilor privați și publici că au obligația de a decala programul salariaților pentru evitarea aglomerării mijloacelor de transport în comun, măsură care nu se aplică în acest moment deși este în vigoare de o săptămână.

„Chiar la nivelul Prefecturii, de mâine (n.red. marți, 3 noiembrie), jumătate dintre angajaţi vor veni de la ora 7, iar ceilalţi la ora 9.00. Ne vom asigura că şi operatorii privaţi din municipiul Bucureşti vor respecta această prevedere.”, a mai spus prefectul Capitalei.

Comentarii