10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiEpsică Chiru (Apa Nova): Apa furnizată a fost şi este potabilă

Epsică Chiru (Apa Nova): Apa furnizată a fost şi este potabilă

“Apreciem că situaţia furnizării apei potabile în municipiul Bucureşti a fost şi este sub control. Apa furnizată a fost şi este potabilă. Rămânem la dispoziţia tuturor autorităţilor interesate, în vederea clarificării oricăror nelămuriri privind această situaţie”, a spus directorul general adjunct al ANB.

El a menţionat că, având în vedere că directorul general al ANB era plecat în afara ţării, în calitatea sa de director general adjunct, a fost contactat de către reprezentanţii DSPMB pentru a discuta despre sesizările realizate de cetăţeni legate de calitatea apei potabile.

“În cadrul discuţiei, nu ni s-a solicitat realizarea unei comunicări către media. Între timp, ca urmare a sesizărilor primite prin call-center, echipele operaţionale au efectuat prelevări de probe de apă potabilă (atunci când a fost solicitat acest lucru de consumatori, precum şi în punctele fixe prestabilite cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti) în vederea analizei în laborator. La 30.01, ora 17,30 am notificat Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP) privind situaţia existentă, măsurile întreprinse şi am oferit asigurări privind calitatea apei potabile”, a afirmat Chiru.

El a spus că reprezentanţii companiei au fost contactaţi de către cei de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti la ora 18,06, li s-a transmis că DSPMB a prelevat probe de apă potabilă din reţeaua de distribuţie şi au constatat depăşiri ale concentraţiei de clor total, fără a li se transmite rapoarte de încercare oficiale care să susţină afirmaţiile. Epsică Chiru a precizat că s-a primit de la DSPMB doar un tabel în format imagine.

Potrivit directorului general adjunct al ANB, tot miercuri, la ora 18,52, DSPMB a solicitat ANB să emită un comunicat de presă prin care să informeze populaţia că “apa din reţeaua publică distribuită de SC Apa Nova Bucureşti nu este bună de băut, nu trebuie folosită la prepararea hranei şi pentru igiena personală”.

“Având în vedere că existau diferenţe clare între analizele ANB şi DSPMB, fiind în totală contradicţie cu realitatea rezultată din analizele efectuate de noi, ANB şi-a manifestat telefonic (ora 19,30) disponibilitatea către DSPMB de a efectua o campanie comună de prelevări şi analize în cursul nopţii, fiind refuzată de reprezentanţii DSPMB pe motiv că nu au personal şi echipamente disponibile în cursul nopţii. (…) Reprezentanţii DSPMB au solicitat prin fax, la ora 21,06, ca ANB să transmită un mesaj similar: ‘apa din reţeaua publică distribuită de SC Apa Nova Bucureşti nu este bună de băut, nu trebuie folosită la prepararea hranei şi pentru igiena personală’. Poziţia ANB este şi a fost următoarea: ‘întrucât în perioada de referinţă nu s-au înregistrat depăşiri ale indicatorilor fizico-chimici pentru probele de apă ale reţelei municipale de distribuţie, apreciem că emiterea comunicatului de presă propus ar fi în contradicţie cu realitatea rezultată din analizele efectuate de noi'”, a adăugat Chiru.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă