16.2 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecialPrima zi de şcoală: Ce le transmite Traian Băsescu elevilor

Prima zi de şcoală: Ce le transmite Traian Băsescu elevilor

Preşedintele Traian Băsescu a arătat, la deschiderea anului şcolar, că nu se poate discuta despre democraţie fără o educaţie de calitate şi că învăţământul românesc trebuie să meargă pe linia strategiei Europa 2020, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis redacţiei.

„Educaţia naţională trebuie să se înscrie în orizontul obiectivelor Europa 2020: să fie centrată pe criteriul competitivităţii şi al relevanţei pe piaţa muncii, să promoveze echitatea şi coeziunea socială, să stimuleze creativitatea şi spiritul întreprinzător”, a spus preşedintele.

Citeşte şi Noutăţile anului şcolar 2013-2014

Totodată, Băsescu a remarcat că obiectivele europene în domeniul educaţiei nu pot fi realizate decât prin aplicarea Pactului Naţional pentru Educaţie şi a Legii educaţiei.

„România are un potenţial extraordinar de dezvoltare prin tineri, cea mai importantă resursă a noastră, şi, de aceea, avem datoria faţă de aceştia să le oferim un sistem care să permită formarea lor în conformitate cu exigenţele şi aspiraţiile pe care le are fiecare”, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului le-a urat succes tuturor elevilor şi mai cu seamă celor 200.000 de copii care încep luni clasa pregătitoare.

Peste 3.200.000 de elevi şi preşcolari încep cursurile luni. Elevii vor intra în vacanţa de vară după 36 de săptămâni de cursuri, în 20 iunie, iar semestrele vor fi egale. 

 

Cele mai citite

Două tiruri încărcate cu piatră s-au ciocnit la Slătioara. Unul dintre ele a luat foc

Două TIR-uri încărcate cu piatră s-au ciocnit, în această dimineață, pe raza localității Slătioara din Vâlcea, iar cabina unuia dintre ele a luat foc....

Daniel Paraschiv a marcat primul său gol pentru Real Oviedo! – VIDEO

Daniel Paraschiv, atacantul monitorizat atent de selecționerul Mircea Lucescu, a reușit primul său gol în tricoul lui Real Oviedo, echipa din liga secundă a...

Zelenski cere aliaților „să nu se ascundă” și să reacționeze față de implicarea Coreei de Nord în războiul Rusiei din Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi aliaţilor „să nu se ascundă” şi să răspundă la dovezile privind implicarea Coreei de Nord în războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă