Ministrul Cătălin Drulă, anunț despre autostrăzi, FOTO: Facebook

Drulă anunțuri importante despre autostrăzile din România

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că instanța a respins contestația privind licitația pentru autostrada din nordul Bucureștiului. Este o decizie definitivă, se poate semna contractul, a spus Drulă.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 05.05.2021 - 21:01

Ministrul Cătălin Drulă a făcut anunțul miercuri, în timpul unei conferințe de presă.

„Am primit o veste excelentă în urmă cu 20 de minute. S-a respins definitiv contestația la Curtea de Apel privind lotul doi de pe autostrada A0 în nordul Bucureștiului, între DN 1, zona Corbeanca, și DN 2, zona Colentina”, a anunțat ministrul Drulă.

Decizia instanței va permite semnarea contractului și demararea lucrării.

„Asta însemnă că se poate semna contractul, lotul 4 este semnat cu aceeași firma”, a precizat Cătălin Drulă.

Proiectul unei alte autostrăzi va începe în curând

Totodată, ministrul Transporturilor anunță începerea proiectării Autostrăzii „Unirii” A8: „când avem proiectele bine pregătite, salvăm enorm de mulți ani în implementare”.

Drulă a spus că începe, vineri, proiectarea Autostrăzii „Unirii” A8 pentru tronsonul Târgu Neamț - Iași - Ungheni.

„E vorba de cei aproximativ 100 de kilometri care traversează de la est la vest Moldova la latitudinea Iașului. Este același tip de contract cum lansăm licitația pentru A7, numai că pentru A8, din păcate, nu am avut acest pas făcut din urmă. Am am putut lansa o licitație de execuție de lucrări: e vorba de studiu de fezabilitate plus proiect tehnic care durează 24 de luni, exact cum a fost și la A7”, afirmă ministrul Transporturilor.

Când avem proiectele bine pregătite, salvăm „enorm de mulți ani în implementare”, adaugă Drulă.

„În loc să avem un proiect fușerit în trei luni de zile și după aceea să stăm 9 ani în construcție în loc de 2, stăm 2 ani și pregătim proiectul și apoi execuția lucrării lucrărilor durează efectiv 2 ani și avem astfel de exemple de succes deja”, adaugă ministrul.

Autostrada A8 va străbate județele Mureș, Harghita, Neamț și Iași și va avea o lungime de 320 de kilometri.

Comentarii