1.1 C
București
duminică, 12 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zileiDragne „aranjat ” pentru o nouă conducere a Baroului București

Dragne „aranjat ” pentru o nouă conducere a Baroului București

Cine este Ion Dragne?

Între anii 1992-1995, Ion Dragne a fost preparator universitar la disciplina drept administrativ- Academia Alexandru Ioan Cuza. 

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este o instituție de învățământ superior din București, înființată în 1991, care are ca scop pregătirea cadrelor de menținere a ordinii publice la nivel de instituție de învățământ superior.

Academia, este „urmașa” directă a unei instituții de stat, „Școala de ofițeri de miliție din București,” înființată în anul 1949, deci de pe vremea comuniștilor.
 
Academia, se confruntă cu cel mai mare scandal de plagiate de la înființarea sa
 
 Jurnalista Emilia Șercan, cea care a dezvăluit plagiatele notează într-unul din articolele sale: „Academia de Poliţie ascunde zeci de plagiate de frica imploziei”
„De ce nu s-a întreprins nimic în acest sens? Pentru că aproape tot corpul profesoral de la Academia de Poliție a întreținut sistemul corupt.
Plagiatele au fost folosite în articole și în cărți, și mai departe, în vrafuri de volume cu un conținut identic − dar publicate sub alte titluri, ca să nu atragă atenția −, toate fiind inserate, pentru punctaj, în dosarele de la concursurile pentru posturile academice.
Iar profesorii care au rămas corecți au închis ochii, fiind complici.
Acest sistem s-a perpetuat și extins până la limita imploziei în decursul ultimilor 15 ani, fără să fie „luat de coarne” de Ministerul Educației sau de vreun organism aflat în coordonarea acestuia: Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) sau Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI).Se arată în articolului Emiliei Șercan publicat de press one.
 
Ion Dragne, profesor doctor la facultatea care formează anual peste 400 de Magistrați

Ion Dragne, a obținut doctoratul în anul 2000, la 5 ani după ce a devenit avocat în Baroul București, însă acesta, a ocupat încă de la început și neîntrerupt diverse funcții profesorale la Universitatea Titu Maiorescu din București.
Din anul 2000, este lector universitar la Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din București și membru în  consiliul profesoral al acesteia.
Însă cariera lui Dragne nu se oprește doar la statutul de profesor doctor ci și de cel mai scump avocat al Baroului București. A lucrat numai pentru marile case de avocatură – Mușat și Asociații de la care a plecat pentru a-și deschide propria casă de avocatură – Dragne și asociații.

In anul 2017, Ion Dragne a promovat și obținut noi prevederi legale pentru onorariile de succes ale avocaților, adică„ fără număr” si foarte netransparent:
(1*2) Avocații pot conveni cu clienții onorarii superioare celor stabilite în tabloul onorariilor minimale adoptat de Consiliul U.N.B.R.”

Ion Dragne, este deci profesorul doctor și apărătorul pledant în fața foștilor săi elevi, fie ei procurori sau judecători.

Tot el este și cel care a creat un „inbalance” (lipsă de balanță) într-un mod total netransparent și inechitabil pentru clienți, prin adoptarea prevederilor legate de onorariile superioare nepublice, spun sursele judiciare consultate de România Liberă, cu toate acestea nimeni nu s-a sesizat.

Jurnaliștii de la Lumea Justiției au dezvăluit din culisele Baroului București

Avocata Silvana Racoviceanu, vicepreședinte ADSA și candidat la poziția de consilier al Baroului București într-un interviu acordat acestora afirmă despre Dragne :„Ajungi să te întrebi cât costă o poză cu Decanul.”
 
Pe 23 septembrie avocații din Baroul București urmează să își aleagă organele de conducere. Care sunt motivele care v-au determinat să candidați?
Dorința de a schimba lucruri în bine, de ”a lăsa ceva în urma mea”… Se spune că în viață trebuie să faci 3 lucruri: să plantezi un pom, să faci un copil și să construiești o casă. Punctual, la vârsta mea, le-am făcut pe toate, excedentar chiar, 🙂 daca mă gândesc la faptul ca am doi copii si am plantat mai mult de un copac, pasionată fiind de flori și plante în general. Dar acum am simțit că vreau și pot să fac mai mult pentru profesia mea. 
Având în vedere faptul că de anul acesta sunteți si consilier UNBR, cum vedeți relațiile dintre Baroul București si UNBR?
Văd mult mai bine promovate interesele Bucureștiului în UNBR și implicit ale tuturor avocaților, pentru ca Bucureștiul este oarecum reprezentativ pentru întreaga țară…
Cine crezi că va câștiga alegerile pentru poziția supremă în Barou?
Din păcate pentru spiritul de competiție, toate candidaturile parcă au fost croite pentru a îndemna la continuitate și nu la schimbare. Ca atare, pentru actualul decan nu există niciun contracandidat real. Atât i-a dus capul sau doar atâta imaginație și credibilitate au avut contracandidații săi. Dar asta nu e neapărat ceva rău. Putea fi și mai rău.
 

Cele mai citite

Bursele europene încheie săptămâna pe minus, influențate de datele economice din SUA

Singurul sector pe creștere a fost cel auto, cu un avans modest de 0,48% Bursele europene au înregistrat scăderi generalizate vineri, pe fondul datelor solide...

Tanczos Barna ar lua în calcul creșterea TVA-ului de la 19% la 21%

Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a declarat sâmbătă că „ia în calcul creșterea TVA-ului de la 19% la 21%”, deși inițial a spus că nu...

Vremea s-a răcit în toată țara: temperaturile au scăzut semnificativ, ger și viscol la munte

Temperaturile rămân scăzute până la mijlocul săptămânii viitoare, cu valori nocturne între -10 și 0 grade Temperaturile au scăzut brusc în întreaga țară, maximele zilei...
Ultima oră
Pe aceeași temă