10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDouă spitale din Capitală, fără apă caldă și căldură timp de o...

Două spitale din Capitală, fără apă caldă și căldură timp de o zi. Ce spune Nicușor Dan

Compania Primăriei Termoenergetica București a precizat că a finalizat lucrările de remediere a avariei la rețeaua din zona Ștefan cel Mare din Sectorul 2 al Capitalei.

În tot acest timp, pentru căldură, Spitalul Colentina a folosit aparatele de aer condiționat, dar cea mai mare problemă a fost la Institutul Matei Balș, unde bolnavii au primit pături suplimentare pentru a se încălzi. În saloane temperaturile au scăzut sub cele normale.

Primarul Capitalei Nicușor Dan a explicat că Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice. „În schimb, managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Primarul a reamintit că în această iarnă, rețeaua de conducte pleacă cu așa de multe „găuri”, că intervențiile sunt inevitabile. El a subliniat și că administrația Firea nu a făcut intervenții la rețeaua de termoficare. „Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administrației PSD Firea. Dar despre această problemă voi vorbi curând și cu grupurile  consilierilor generali , pentru că vreau să discutăm numirea noului Consiliu de Administrație al Termoenergetica”, a mai scris Dan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă