9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDolj: Consilierii PNL susţin că PSD aruncă cu banii Craiovei

Dolj: Consilierii PNL susţin că PSD aruncă cu banii Craiovei

“Pe ordinea de zi de joi a şedinţei CL Craiova avem o revenire asupra ideii de a majora salariile a trei directori PSD ‘ultraperformanţi’, idee care mai fusese pusă pe tapet exact după încheierea campaniei electorale din luna mai. Noi am întrebat şi atunci unde au performat aceşti directori ca să le oferim salarii cu mult peste cele din managementul din România: aproape 16.000 lei brut, adică 10.000 lei net? Probabil în autobuze aglomerate şi cârpite, că vorbim despre directorul de la RAT, sau în maşinile de gunoi din care curge levigatul şi de foarte multe ori gunoiul nu se ridică la timp, că vorbim despre directorul de la Salubritate, sau în pieţele în care în momentul de faţă abia mai pătrund producători autentici şi sunt înţesate cu fel de fel de negustori şi fără nicio investiţie. În asta este performanţa acestor directori. Sau pur şi simplu s-a pus această idee pe tapet exact la finalul campaniei electorale pentru că aveau merite deosebite în campania pentru PSD şi trebuiau motivaţi pentru campania pentru prezidenţiale”, a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul PNL Flavius Sirop făcând referire la proiectul de hotărâre a CL privind majorarea salariilor directorilor RAT Craiova, SC Salubritatea SRL şi SC Pieţe şi Târguri SRL.

La rândul său, consilierul PNL Adriana Ungureanu a afirmat că în ultimii trei ani a rugat de nenumărate ori conducerea primăriei să doteze spitalele din Craiova pe care le are în subordine (Spitalul “Filantropia”, Spitalul de Neuropsihiatrie şi la Spitalul de Boli Infecţioase) cu aparatură performantă, inclusiv cu CT şi RMN, însă i s-a răspuns că nu sunt bani.

“După multe insistenţe, au promis că vor aduce cu RMN la Filantropia, mai ales că acum au primit la rectificare suma de 5.620.000 lei pentru investiţii. Din aceşti bani, 400.000 vor merge pentru amenajarea unui spaţiu pentru RMN la Spitalul “Filantropia”. Trebuie să mai spun că de 200.000 lei s-au luat televizoare şi frigidere pentru bolnavii internaţi, dar nu au fost puse în saloane, pentru că nu au fost bani pentru a cabluri. Este ceva cumplit. Nu există niciun ecograf performant la endocrinologie, nu au laborator autorizat RENAR la Filantropia. 3.720.000 lei se alocă pentru stadionul de atletism de 5.000 locuri ca să achite lucrările până a sfârşitul anului, deşi la începutul anului au fost alocaţi bani pentru acest stadion, iar 200.000 ajung la SC Salubritate nu ştiu pentru ce”, a spus Ungureanu.

Aceasta a mai afirmat că de-a lungul timpului a solicitat amenajarea unui salon ATI la Spitalul de Neuropsihiatrie, pentru ca bolnavii cu afecţiuni grave să nu mai fie mutaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă unde sunt doar doi medici neurologi.

“Am cerut, de asemenea, să se dea drumul la secţia de cardiologie intervenţională şi nu se dă drumul pe motiv că nu este încă gata. Medicii de acolo spun că sunt disperaţi că nu vor să dea drumul acelei clinici. Nici secţie pentru tromboliză nu se face la Craiova. Dar cred că nici nu vor. Adică se cred nemuritori şi cred că nici ei, nici rudele lor nu vor ajunge vreodată pe un pat de spital”, a mai spus Adriana Ungureanu.

Aceasta a mai afirmat că la rectificarea bugetară o mare parte din bugetul pentru imagine al Primăriei Craiova se duce către Opera Română pentru organizarea unui aşa-numit mega spectacol pe stadionul de fotbal din Craiova pentru care se alocă suma de 1.120.000 lei.

“O ‘tocăniţă culturală’ este propunerea conducerii Operei din Craiova pentru sifonarea a 1,12 milioane lei din bani publici. Pe zi ce trece, Opera din Craiova se îndepărtează tot mai mult de adevărata misiune pe care ar trebui să o aibă pentru comunitate, aceea de a promova artele interpretative de operă şi balet, valorile lirice şi coregrafice universale prin realizarea unor producţii artistice valoroase. Or Opera din Craiova, sub actuala conducere, în loc să aibă propriile producţii atât pentru fidelizarea publicului acestui gen, cât şi pentru atragerea publicului nou şi cultivarea gustului în rândul tinerilor, vine cu tot felul de ‘tocăniţe’ culturale pentru care cheltuie anual, cu acordul primăriei, milioane şi milioane de lei”, a mai spus Adriana Ungureanu.

Aceasta a adăugat că “cea mai proaspătă ‘tocăniţă’ culturală” pe care o propune Opera din Craiova este organizarea de către o casă de producţie privată a unui aşa zis mega-show pentru care cere de la bugetul local suma de 1,12 milioane lei. “Practic, Opera din Craiova s-a transformat în impresarul respectivei case de producţie. Aşa crede actuala conducere a Operei din Craiova că cinsteşte memoria marii soprane Elena Teodorini, patroana spirituală a scenei lirice din Craiova, la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional “Elena Teodorini”, un un festival al genului foarte valoros cândva”, a conchis consilierul PNL.

Opera din Craiova a solicitat primăriei şi CL suma de 1,12 milioane lei pentru care organizarea de către casa de producţie Global Records a unui spectacol denumit “mega-show” care să se desfăşoare în zilele de 12 şi 13 octombrie pe Stadionul de fotbal “Ion Oblemenco” în cadrul Festivalului Internaţional “Elena Teodorini” şi la care să participe “embleme ale prezentului muzical” – Inna, Antonia, Carla’s Dreams, Delia, Irina Rimes, The Motans, Vanotek, Mark Stam, Alina Eremia, Ami, Minelli.

Cele mai citite
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

SUA sunt gata să ofere un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Statele Unite(SUA) pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă