8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDoi elevi din anii terminali au fost confirmați pozitiv cu COVID-19

Doi elevi din anii terminali au fost confirmați pozitiv cu COVID-19

Apar primele cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor din anii terminali care merg de săptămâna trecută în școli în vederea pregătirii examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Un elev de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv Iași a fost confirmat cu coronavirus. Este primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19 după redeschiderea școlilor din România în data de 2 iunie pentru două săptămâni de pregătire.

Băiatul a fost confirmat pozitiv împreună cu ceilalți membri ai familiei după ce bunica sa a primit vestea că este infectată cu noul-coronavirus atunci când s-a prezentat la spital pentru o operație.

Elevul a venit săptămâna trecută la școală și a participat la cursuri alături de 11 colegi care sunt nevoiți acum să rămână acasă și să parcurgă program de pregătire online până la sosirea rezultatelor testelor pentru coronavirus.

Din județul Suceava provine al doilea caz de îmbolnăvire în rândul elevilor reveniți pe băncile unităților de învățământ. Este vorba de o elevă de clasa a XII-a din Gura Humorului care acum este internată în spital, după cum au anunțat cei din Inspectoratul Școlar Județean.

Fata a fost la școală săptămâna trecută pentru cursurile specifice pregătirii examenului de Bacalaureat până vineri, inclusiv. Ulterior s-a simțit rău, a ajuns la Spital și aici s-a confirmat infecția cu coronavirus. Conducerea liceului a luat decizia suspendării cursurilor și a trecut la dezinfecția tuturor sălilor de curs.

 

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă