Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Discuţiile în coaliţia de guvernare pe buget vor continua şi joi

Liderii coaliţiei PSD - ALDE se vor întâlni şi joi pentru a continua discuţiile pe tema bugetului de stat pe 2019.

Share

Rl online 0 comentarii

06.02.2019 - 20:07

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a venit încă de dimineaţă în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a plecat, pentru câteva ore, împreună cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la sediul Asociaţiei Municipiilor din România, pentru a se întâlni cu primarii, principala temă fiind bugetul.

Acesta a anunţat, după întâlnirea cu primarii, că administraţiile locale vor avea venituri cel puţin la nivelul celor din anul precedent şi că fondurile alocate la nivel naţional către administraţiile locale vor înregistra, în 2019, o creştere cu 27%. El a mai spus că va creşte la 60% cota defalcată din impozitul pe venit pentru administraţiile locale şi că Executivul va aloca fonduri pentru toate primăriile sau consiliile judeţene care nu îşi vor putea acoperi cheltuielile.

Ulterior, Dragnea s-a întors la Parlament pentru a continua discuţiile împreună cu Tăriceanu.

Liderii coaliţiei de guvernare au avut discuţii şi luni şi marţi pe tema bugetului de stat pe 2019.

În principal, s-a discutat problema alocărilor bugetare pentru comunităţile locale, în contextul în care săptămâna trecută Asociaţia Municipiilor din România a respins categoric propunerile Ministerului Finanţelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate şi a solicitat Executivului să asume integral de la bugetul de stat cheltuielile privind protecţia copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, conform programului de guvernare.

Proiectul de buget ar putea fi adoptat vineri în şedinţa de Guvern, după cum a anunţat Liviu Dragnea.

Comentarii