12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDIICOT: Suspectul din cazul de la Caracal nu era cercetat în dosarul...

DIICOT: Suspectul din cazul de la Caracal nu era cercetat în dosarul precedentei dispariţii

Precizarea vine în urma unei declaraţii a procurorului general, dar care a revenit asupra acesteia. Procurorii DIICOT au transmis că au cerut să verifice ai ambele dispariţii – cea din aprilie şi cea din această săptămână – având în vedere modul similar de operare.

”În data de 15.04.2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi, prin plângere, de către o persoană de sex masculin, din comuna Dioşti, sat Radomir, jud. Dolj, cu privire la faptul că, nepoata sa, în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul  din comuna Dioşti către municipiul Caracal şi nu a mai revenit. Prin ordonanţa din 18.04.2019, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni – Postul de Poliţie Coşoveni a dispus începerea urmăriririi penale sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, a transmis, vineri seară, DIICOT.

Prin ordonanţa din 30.05.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15.04.2019 şi 19.04.2019, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat  că aceasta nu mai doreşte să se întoarcă  acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei.

”Prin ordonanţa din 06.06.2019 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale”, a mai precizat DIICOT.

Sursa citat a explicat că, la data de 26.07.2019, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenţei de soluţionare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală  ce are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere faptul că au rezultat indicii că între cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi cauza penală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova există cazul de reunire.

”Astfel, s-a constatat acelaşi modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliştilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniştirea lor sau inducerea unei piste false),precum şi împrejurările de timp şi de loc. Facem precizarea că în cauza înregistrată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la  identitatea făptuitorilor”, a mai transmis DIICOT.

Suspectul din cazul fetiţei dispărute la Caracal, Gheorghe Dincă, este cercetat de DIICOT într-un dosar de trafic de persoane, a anunţat vineri procurorul general Bogdan Licu. Ulterior, acesta a revenit asupra declaraţiei, iar Ministerul Public a transmis aceleaşi informaţii prezentate de DIICOT.

Poliţiştii şi procurorii din judeţul Olt anchetează dispariţia a două adolescente, care au plecat la date diferite către Caracal şi nu au mai revenit. Una dintre fete a dispărut din aprilie, iar cealaltă a fost dată dispărută joi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române Georgian Drăgan a afirmat că fata de 15  ani din comuna Dobrosloveni dată dispărută în urmă cu o zi a reuşit să sune la 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, iar pe baza informaţiilor oferite de STS pentru localizarea ei s-au făcut verificări. Acolo nu au fost găsite însă nici probe, şi nici adolescenta.

Poliţiştii au continuat cercetările, iar vineri s-a făcut o percheziţie la domiciliul unui bărbat, “în urma căreiau au fost identificate mai multe rămăşiţe ce par a fi de natură umană”.

“Colegii mei iau în calcul şi varianta ca în acel butoi să fie şi rămăşiţele fetei dispărute în urmă cu două luni, în zona respectivă”, a adăugat Drăgan.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă