10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDIICOT: Cetăţean german, reţinut pentru trafic de droguri

DIICOT: Cetăţean german, reţinut pentru trafic de droguri

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis miercuri de Agerpres, începând cu primăvara acestui an, cei doi inculpaţi, B.F.E. şi B.W., au cultivat în grădina unui imobil mai multe plante de canabis.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud au efectuat marţi trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului, fiind găsite 20 kilograme de canabis masă uscată, 5 kilograme de canabis masă verde, 2 cântare electronice, 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, o tabletă, 5 HDD, seminţe de canabis şi suma de 22.500 euro.

Substanţa uscată a fost disimulată şi ambalată în 320 de pachete sigilate şi pregătite pentru vânzare, pe pachete fiind aplicate etichete care atestau necorespunzător conţinutul acestora ca fiind diferite produse naturiste, fiind atribuite unui producător cunoscut în domeniul vânzării de astfel de produse.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate mai multe echipamente care constituiau un laborator indoor de creştere a plantelor de canabis.

Femeia şi cetăţeanul german vor fi prezentaţi miercuri Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă