10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDespre atacul Ambasadei Rusiei la Custodele Coroanei

Despre atacul Ambasadei Rusiei la Custodele Coroanei

El ştie mai bine ca noi, cum cele două familii înrudite au vrut să-i căsătorească pe prinţul Carol al ll-lea cu Olga a Rusiei, fiica  ţarului Nicolae al-II-lea, dar prinţul român nu a fost prea încântat. La aceea dată, junele regal era îndrăgostit de-o tânără româncă, Ella Filiti, prietena bună a surorii lui, Elisabeta. „Păsărica”, aşa cum o alinta viitorul rege, a fost prima lui iubire de la 20 de ani. Olga, mai durdulie, nu i-a căzut cu tronc.
Poate că niciunde în Balcani, Ţarul n-a fost mai bine primit decât în vizita de la Constanţa, de la 1 iunie 1914, când s-au perfectat mai mult ca sigur noua înrudire.

 

Citește editorialul pe Academia Cațavencu.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă