Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Declinul populaţiilor de albine ameninţă securitatea alimentară mondială

Declinul populaţiilor de albine reprezintă o ''ameninţare serioasă'' la adresa planetei, a avertizat luni Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) care a solicitat statelor ''să facă mai multe'' pentru a ''proteja aceşti aliaţi indispensabili”.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.05.2019 - 20:06

"Albinele sunt extrem de ameninţate de efectele combinate ale schimbărilor climatice, agriculturii intensive, utilizării pesticidelor, pierderii biodiversităţii şi poluării", a declarat José Graziano da Silva, director general al FAO într-un comunicat emis luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Albinelor, relatează Afp.

În cazul în care va continua tendinţa de declin a populaţiilor de insecte polenizatoare, precum albinele, "fructele, nucile şi alte legume" ar putea fi înlocuite cu alte culturi ''precum orezul, porumbul şi cartofii", mai puţin legate de polenizare, favorizând astfel regimuri alimentare dezechilibrate", subliniază FAO.

Graziano da Silva a făcut apel la ţările membre să "se orienteze spre politici alimentare şi sisteme durabile în favoarea polenizatorilor".

"Chiar şi lăsând florile să crească acolo unde sunt contribuie la acest efort prin hrănirea albinelor", a explicat oficialul.

Ziua mondială a albinelor se sărbătoreşte, în fiecare an, la 20 mai în scopul evidenţierii importanţei albinelor pentru umanitate şi necesităţii protejării acestora dar şi a altor polenizatoare.

Ziua a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, la propunerea Asociaţiei Apicultorilor din Republica Slovenia.

 

Comentarii

loading...