6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDecizia purtării măștilor în spațiile deschise se ia la nivel local

Decizia purtării măștilor în spațiile deschise se ia la nivel local

Autoritățile centrale lasă la latitudinea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență impunerea purtării măștii de protecție și în spațiile deschise, nu doar în cele închise, regulă impusă la nivel național pe perioada stării de alertă.

Premierul Ludovic Orban a precizat că o astfel de măsură locală se ia punctual, funcție de gradul de aglomerare al unor zone. Aici ar putea intra piețele agro-alimentare, zonele de plaje ori cele de picnic.

“Există o propunere formulată din partea specialiştilor din cadrul Consiliului de Suport Tehnico-Ştiinţific să nu decidem noi la nivel naţional, ci să lăsăm, să împuternicim, să dăm posibilitatea, pârghia, către comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă, pentru că ei cunosc mai bine situaţia. Este vorba de anumite tipuri de activităţi. De exemplu, pe faleză ni s-a semnalat că în zona Galaţi, zona Brăila pe faleză este o asemenea aglomeraţie, interacţiunea dintre oameni este foarte apropiată şi că singura soluţie de a reduce riscul epidemiei este purtarea măştii.”, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, citat de News.ro.

Premierul a adăugat că alte zone în care masca ar putea fi obligatorie sunt diverse târguri, în zona fabricilor cu mulți angajați unde nu se poate păstra distanța minimă de siguranță. Obligativitatea purtării măștii se poate aplica în regim semi-permanent, doar în acele intervale orare în care este aglomerație.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă