Nicoleta Constantin, fost șef al Serviciului autorizații și construcții din cadrul Primăriei Constanța, Antonela Dinescu, fost director executiv director executiv adjunct al Direcţiei administraţiei publice locale, Luiza Tănase, arhitect şef al municipiului Constanţa, Mariana Munteanu, fost inspector în cadrul Direcţiei de urbanism, sunt alte persoane trimise în judecată pentru infracțiuni de abuz în serviciu ori fals intelectual.
În calitatea lor publică, inculpații din dosarul DNA ar fi reautorizat în 2013 fără respectarea cadrului legal construirea unui imobil de lux, edificat 95% pe plaja din stațiunea Mamaia, deși pentru acest obiectiv autorizația de construire fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă.
Clădirea, începută în anul 2009, a fost ridicată în interiorul zonei de protecţie, amplasarea imobilului fiind situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcţii definitive. În plus, susțin procurorii, autorizația de construcție ar fi fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii. Din acest motiv, Curtea de Apel Constanța a hotărât în 2012 printr-o decizie definitivă să anuleze autorizația de construcție pentru clădirea de pe plajă pentru ca ulterior să se impună demolarea imobilului amplasat ilegal.
Imediat Primăria municipiului Constanţa, condusă la acel moment de primarul Radu Mazăre, a venit cu o completare prin care înştiinţa instanţa de judecată că a intervenit un element nou, respectiv că a fost emisă, la data de 03 septembrie 2013, o nouă autorizaţie de construire pentru imobilul a cărui demolare se cerea.
Trei ani mai târziu, prin sentința civilă nr. 745/2016, Tribunalul Constanţa a dispus anularea autorizaţiei de construire emisă la data de 03 septembrie 2013 de Primăria Municipiului Constanţa întrucât pe terenul pentru care s-a emis autorizaţia era deja construită o clădire (imobilul rezidenţial ce fusese construit în proporţie de 95% în baza autorizaţiei anulate) prin urmare autorizaţia din anul 2013 a fost emisă nelegal.
Decebal Făgădău, actualul primar al municipiului Constanța și președinte executiv al PSD Constanța, a anunțat imediat ce a aflat că a fost trimis în judecată de DNA că va demisiona din PSD.
„Am aflat din presă că DNA m-a trimis în judecată într-un dosar în care sunt acuzat de o faptă pentru care nu mă fac vinovat. Am primit vestea în timp ce îmi completam dosarul de candidat pentru un loc eligibil în Parlamentul României. Demisionez din PSD.”, a anunțat Decebal Făgădău.