Klaus Iohannis și Andrzej Duda la un exercițiu militar în comuna Smârdan, Galați, FOTO: Facebook

De la Smârdan Iohannis ne dă asigurări că suntem pregătiți de luptă în cadrul NATO pe flancul estic

Klaus Iohannis a participat împreună cu președintele Poloniei Andrzej Duda la un exercițiu militar al NATO în estul țării.

Cătălin Șerban 0 comentarii

11.05.2021 - 21:24

„Ne pregătim pentru misiuni de luptă, dar misiuni de luptă de apărare pe flancul estic al NATO”, spune președintele Klaus Iohannis, după ce a participat, alături de omologul său polonez, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”.

„Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții ca să încurajăm forțele noastre care lucrează împreună. Astăzi în exercițiu au fost forțe din România și Polonia. Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din Brigada Multinațională. Este foarte important să aibă loc astfel de exerciții pentru a verifica și crește gradul de interoperabilitate, (...) să fie capabili să execute împreună misiuni de luptă. Când vorbim de misiuni de luptă trebuie să fiu foarte clar: noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare. Este pentru noi, pe flancul estic al NATO, extrem de important să avem forțe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului s-a declarat „impresionat că exercițiul a funcționat foarte bine”.

Klaus Iohannis și omologul său polonez, Andrzej Duda, au participat la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”, în comuna Smârdan, județul Galați.

Comentarii