Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă: Taberele "ARC", mijloc de conectare a copiilor

Taberele "ARC" reprezintă un mijloc de conectare a copiilor şi tinerilor din comunităţile româneşti de pretutindeni la ceea ce înseamnă România, a declarat, marţi, prim-ministrul Viorica Dăncilă, la lansarea unei noi ediţii a acestui program.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2019 - 11:50

"Este o iniţiativă generoasă, care în ultimii ani s-a dezvoltat şi s-a extins atât prin creşterea numărului de participanţi, cât şi prin diversificarea programelor educative şi culturale şi a zonelor unde se desfăşoară. În această vară aşteptăm în taberele ARC din România aproximativ 3.000 de copii, tineri şi profesori, etnici români din ţările aflate în jurul graniţelor - Balcani, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Albania, Republica Macedonia, Croaţia, Ungaria, precum şi din Italia, Grecia, Canada, Portugalia, Marea Britanie, Franţa şi Germania", a afirmat Dăncilă, la Palatul Victoria.

Ea a adăugat că acest program este unul "de suflet" pentru Guvernul României.

"Taberele 'ARC' înseamnă educaţie, prin cursurile de limbă română, de civilizaţie românească, înseamnă cultură prin atelierele de creaţie de care beneficiază copiii şi tinerii. Totodată, acest tabere promovează un stil de viaţă sănătos, prin programele sportive şi competiţiile de care se bucură participanţii, dar mai întâi de toate aceste tabere reprezintă un mijloc de conectare a copiilor şi tinerilor din comunităţile româneşti la ceea ce înseamnă România, ţară pe care unii dintre ei o ştiu doar din poveştile părinţilor sau ale bunicilor", a susţinut premierul.

Viorica Dăncilă a spus că este preocupată, în calitate de prim-ministru, să apere şi să promoveze "dreptul românilor la identitate etnică, lingivistică şi religioasă", fie că este vorba despre comunităţile istorice din jurul graniţelor României, fie de cele emergente.

"Sunt mândră când reuşim să aducem mai aproape de România şi să unim în jurul valorilor naţionale concetăţeni ai noştri sau etnici români de pe toate meleagurile pe unde-i poartă destinul. Programul de tabere 'ARC' vine să susţină demersurile voluntare ale românilor din afara graniţelor de a simţi, gândi şi trăi româneşte, indiferent de locul unde trăiesc, muncesc şi studiază", a completat Dăncilă.

Ea i-a felicitat pe ministrul pentru Românii de pretutindeni, Natalia Intotero, şi pe cel al Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, pentru continuarea programului.

Cei doi au semnat marţi protocolul de colaborare între cele două ministere pentru lansarea programului "ARC" - ediţia 2019.

Comentarii

loading...