Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dacă românii respectă măsurile, la sfârșitul lui mai se va începe revenirea la normal (sociolog)

Sociologul Gelu Duminică a declarat luni că prelungirea stării de urgenţă nu reprezintă o surpriză şi a estimat că, în condiţiile în care vor fi respectate măsurile impuse, mai ales în perioada sărbătorilor de Paşte, restricţiile vor începe să fie eliminate la sfârşitul lui mai.

Share

Rl online 0 comentarii

06.04.2020 - 17:18

"Nu cred că este o surpriză pentru nimeni şi nu cred că cineva se aştepta ca peste trei zile sau săptămâna viitoare toată această izolare să se termine. Toată lumea aşteaptă ca după Paşte să se tragă linie. Guvernanţii au fost cât se poate de expliciţi în această chestiune, aşa că nu cred că vom avea mari tensiuni sau mari reacţii de nerăbdare din partea societăţii româneşti. Toată lumea se aştepta la această prelungire, în condiţiile în care şi în România şi, mai ales, în Europa lucrurile nu sunt liniştite", a explicat sociologul, potrivit Agerpres.

În opinia sa, scăderea numărului de noi cazuri diagnosticate - 193 din 5 până în 6 aprilie, faţă de 251 din 4 până în 5 aprilie - poate să aibă legătură şi cu numărul mic de testări pe care România îl face.

"Nu uitaţi că ne aflăm la coada Europei la numărul de testări la suta de mii de locuitori. Aşa că, faptul că scădem, nu înseamnă mare lucru în acest context. E nevoie de o scădere constantă, în condiţiile în care numărul de testări va creşte. În momentul de faţă - hai să zicem aşa - stăm bine comparativ cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru, mai ales în Europa Occidentală. Însă tentaţiile vor exista.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...