Foto: INQUAM PHOTOS

Curtea Constituțională a constatat neconstituționalitatea unei legi vechi de 10 ani

Curtea Constituțională a României a admis, cu unanimitate de voturi, că legea 42/2010 privind darea în administrarea autorităților publice locale a unor bunuri aflate în patrimoniul public al statului este neconstituțională.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 06.10.2020 - 14:33

„Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său.”, a anunțat Curtea Constituțională a României după ședința de marți.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalului Constanța. Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Comentarii