18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCum va arăta sezonul estival: Fără mască pe plajă de la 1...

Cum va arăta sezonul estival: Fără mască pe plajă de la 1 iunie, dar cu distanțare între șezlonguri

Premierul s-a întâlnit joi, în prima parte a zilei, cu reprezentanții operatorilor economici de pe litoral.  Florin Cîțu a discutat cu aceștia propunerile despre relaxarea restricțiilor în această vară, care vor urma să fie discutate vineri în cadrul comitetului interministerial.

În cadrul unei conferințe de presă, premierul României a anunțat că sezonul estival 2021 se va deschide în două etape care vor avea parte de diverse măsuri de relaxare. Prima dintre acestea va începe la 1 iunie, iar cea de-a doua la 1 august.

Prima etapă implică o parte din relaxările mult așteptate. Astfel, de la 1 iunie, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă.

„Unele propuneri vizează direct industria turismului de pe litoral, să putem fi pe litoral fără mască, la restaurant și hotel ocupare 100% în anumite condiții. Am primit propuneri și soluții foarte bune pe care le vom discuta vineri în comitetul interministerial.

Vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem începe la  iunie o primă etapă de relaxare, iar a doua de la 1 august”, a declarat premierul în cadrul conferinței de presă.

Cu toate acestea, condiția pentru a relaxa restricțiile și pentru a putea scăpa de masca este păstrarea unei distanțe mai mari între șezlonguri. Această regulă va fi verificată pe tot parcursul verii de autoritățile locale: 

„Eliminarea măștii pe plajă, aici e consens, am venit cu condiția de distanțarea între șezlonguri, iar toți din industrie au fost de acord”.

În ceea ce privește evenimentele private pe litoral – nunți, botezuri – premierul a declarat că propunerile vor fi discutate vineri.

Florin Cîțu a mai precizat că dorește să revină mai des pe litoral, pentru a susține turismul.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă