Credit foto: facebook.com/florinVcitu

Cum va arăta sezonul estival: Fără mască pe plajă de la 1 iunie, dar cu distanțare între șezlonguri

Pregătirile pentru sezonul estival din acest an sunt în toi, motiv pentru care Florin Cîțu a mers la Constanța.

Share

Bianca Ion 0 comentarii

06.05.2021 - 15:04

Premierul s-a întâlnit joi, în prima parte a zilei, cu reprezentanții operatorilor economici de pe litoral.  Florin Cîțu a discutat cu aceștia propunerile despre relaxarea restricțiilor în această vară, care vor urma să fie discutate vineri în cadrul comitetului interministerial.

În cadrul unei conferințe de presă, premierul României a anunțat că sezonul estival 2021 se va deschide în două etape care vor avea parte de diverse măsuri de relaxare. Prima dintre acestea va începe la 1 iunie, iar cea de-a doua la 1 august.

Prima etapă implică o parte din relaxările mult așteptate. Astfel, de la 1 iunie, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă.

„Unele propuneri vizează direct industria turismului de pe litoral, să putem fi pe litoral fără mască, la restaurant și hotel ocupare 100% în anumite condiții. Am primit propuneri și soluții foarte bune pe care le vom discuta vineri în comitetul interministerial.

Vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem începe la  iunie o primă etapă de relaxare, iar a doua de la 1 august”, a declarat premierul în cadrul conferinței de presă.

Cu toate acestea, condiția pentru a relaxa restricțiile și pentru a putea scăpa de masca este păstrarea unei distanțe mai mari între șezlonguri. Această regulă va fi verificată pe tot parcursul verii de autoritățile locale: 

„Eliminarea măștii pe plajă, aici e consens, am venit cu condiția de distanțarea între șezlonguri, iar toți din industrie au fost de acord”.

În ceea ce privește evenimentele private pe litoral - nunți, botezuri - premierul a declarat că propunerile vor fi discutate vineri.

Florin Cîțu a mai precizat că dorește să revină mai des pe litoral, pentru a susține turismul.

 

Citește totul despre:

Comentarii