Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CSM îşi manifestă dezacordul faţă de speculaţiile privind dosarul în care este vizată Kovesi

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, îşi manifestă "ferm" dezacordul faţă speculaţiile publice, formulate în soluţionarea dosarului care o priveşte pe fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2019 - 16:04

Potrivit unui comunicat al CSM transmis vineri, de Agerpres, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a reţinut că, în cursul zilelor de 13 şi 14 februarie, au fost lansate în spaţiul public, prin intermediul mass-media, de către clasa politică şi alţi lideri de opinie, afirmaţii "grave" ce acreditează ideea desfăşurării unei cercetări penale de către Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în afara cadrului legal, la comandă politică şi în scop de intimidare.

"Preşedintele Consiliului îşi manifestă în mod ferm dezacordul faţă de astfel de speculaţii publice, formulate într-o modalitate continuă şi agresivă, cu depăşirea limitelor admisibile ale discursului public, de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurii judiciare în curs, precum şi de a exercita presiune cu privire la modalitatea în care activitatea acestora ar trebui să se desfăşoare", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, preşedintele CSM, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetăţean, reiterează "în mod categoric" că activitatea de cercetare şi urmărire penală faţă de magistraţi se desfăşoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum şi cu respectarea independenţei procurorilor în privinţa soluţiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluţionează.

De asemenea, Lia Savonea atrage atenţia cu privire la imperativul respectării separaţiei şi echilibrului puterilor în stat în cadrul dezbaterii publice, ce trebuie abordată în mod echilibrat şi cu responsabilitatea necesară garantării independenţei procurorilor, în vederea creşterii şi consolidării încrederii societăţii în actul de justiţie.

Comentarii

loading...