Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

CSAT a decis controale mai dure la frontieră, ca protecție împotriva coronavirusului

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis, ieri, înăsprirea controalelor la punctele de frontieră, în cazul persoanelor care vor să intre în România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.02.2020 - 12:56

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri după amiază, după ședința CSAT, că până în prezent nu există, în România, niciun caz confirmat de infecţie cu coronavirus. Totuși, în mod preventiv, CSAT a decis suplimentarea măsurilor de control la punctele de frontieră ale României.

"Nu avem confirmat niciun caz de infecţie cu acest virus în România. Chiar acum câteva minute am primit şi rezultatele din Gorj, care sunt negative, deci nu avem nicio persoană confirmată cu coronavirus în România. Dar nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat, pentru că ne confruntăm cu o urgenţă medicală globală”, a declarat, ieri, președintele Iohannis.

Potrivit acestuia, “din analiza făcută în cadrul şedinţei CSAT, s-a constatat că instituţiile responsabile au luat la timp măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea".

Președintele Iohannis a precizat că în CSAT s-a decis suplimentarea măsurilor de control la frontierele României, pentru a identifica persoanele care ar putea fi purtătoare de coronavirus.

"Am hotărât ca pe lângă măsurile deja stabilite să fie suplimentate măsurile de control, pentru identificarea potenţialilor bolnavi cu afecţiuni respiratorii şi prevenirea infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială şi aeriană", a precizat șeful statului.
Iohannis a mai anunțat că Ministerul Sănătăţii va asigura personalul medical necesar în aceste puncte de trecere a frontierei, cu specialişti din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică, inclusiv prin detaşare din alte judeţe şi unităţi sanitare.

“Conform evoluţiei de până acum în ţările afectate, persoanele care pot dezvolta complicaţii în urma contractării coronavirusului sunt în special vârstnicii. Ca atare, o atenţie specială trebuie acordată protejării acestei categorii mai vulnerabile", a menționat președintele Iohannis.

Potrivit acestuia, probabil din dimineaţa zilei de astăzi (joi), va intra în funcțiune linia telefonică specială, operată de Ministerul Sănătăţii, care va oferi informații apelanţilor care solicită informaţii referitoare la infecţia cu noul virus.

Această nouă linie este rezervată informațiilor despre coronavirus și nu va înlocui dispeceratul de urgență 112, care rămâne în funcțiune, pentru toate tipurile de solicitări (Ambulanță, Pompieri, Poliție, Jandarmerie).

Comentarii