-1.5 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zileiCopiii din comunitatea românească de lângă Roma învață scrierea și vorbirea corectă...

Copiii din comunitatea românească de lângă Roma învață scrierea și vorbirea corectă în limba română

Copiii din comunitatea românească de lângă Roma învață scrierea și vorbirea corectă în limba română cu ajutorul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și ai bisericii

Ministrul interimar Ștefan-Radu Oprea aflat în vizită în Italia a participat duminică, 12 mai 2019, la debutul implementării inițiativelor Școala Românească și Școala de vară desfășurate de Parohia ortodoxă română „Botezul Domnului” în Monterotondo și Fonte Nuova, cu sprijinul Centrului Român pentru Integrare și Tradiții Italia, cu o importantă contribuție financiară din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

“Astfel de inițiative trebuie promovate și sprijinite, la fel și oamenii care le fac posibile. Îl felicit pe preotul paroh Bogdan Petre, care este sufletul acestor idei și chiar al întregii comunități, pentru implicarea și dăruirea cu care vine în ajutorul tuturor celor aflați în nevoie și care știe să îi aducă pe români aproape de biserică, aproape unii de ceilalți și aproape de România. Face acest lucru pentru că așa înțelege harul pe care îl are: să fie alături de oameni, pentru oameni. Le-am transmis, de altfel, tuturor celor implicați în aceste proiecte că vom sprijini mereu comunitățile românești prin programe concrete și i-am rugat să vadă în Guvernul României un partener, un prieten. Comunitatea românească din Monterotondo și Fonte Nuova este una extrem de închegată și de solidară și mă bucur că am avut ocazia, odată cu lansarea acestor două proiecte finanțate de MRP, să cunosc niște oameni extrardinari.” – a spus ministrul interimar al românilor de pretutindeni Ștefan-Radu Oprea.

Proiectele de acest tip destinate românilor din afara granițelor păstrează identitatea românească și aduc oamenii împreună, închegând comunitatea. Principalii beneficiari ai acestor două proiecte, copiii, sunt familiarizați cu istoria românilor, cu formelor de relief, cu resursele naturale, dar  și cu principalele obiective și atracții turistice din România. Cursurile pun accent și pe promovarea literaturii, a teatrului, muzicii, dansului și a tradițiilor românești și pe facilitarea integrării în sistemul de învățământ românesc a copiilor care se întorc în România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă