7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiConstanța și Craiova sunt finaliste în cursa pentru câștigarea titlului de Capitala...

Constanța și Craiova sunt finaliste în cursa pentru câștigarea titlului de Capitala Tineretului

Constanța și Craiova sunt orașele care merg mai departe în finala competiției pentru titlul de “Capitala Tineretului din România”. În cea de a doua rundă, orașele finaliste trebuie să își dezvolte dosarul de candidatură și să îl depună până pe data de 30 septembrie (ora 16:59). Orașul câștigător va fi anunțat la Iași, în octombrie 2019, în cadrul Summitului Tinerilor, ediția a IV-a.

Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de o bancă comercială, și va deține titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 2 mai 2020 – 1 mai 2021. Echipa câștigătoare va avea oportunitatea de a-și finanța proiectul propus, dar va avea și un punct de pornire în atragerea de surse adiționale de finanțare.

Jurizarea proiectelor se va face în funcție de o serie de criterii, printre care motivația care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerența viziunii, a misiunii și a obiectivelor și corelarea proiectelor propuse cu strategii și documente de politici publice de tineret.

„Ne bucurăm că tinerii au ocazia să prezinte concret cum văd ei dezvoltarea urbană, dar mai ales că au ocazia să-și implementeze o parte dintre proiectele înscrise cu ajutorul autorităților locale. După doar trei ediții ale programului «Capitala Tineretului din România» se văd deja schimbări importante în felul în care sunt privite la nivel local și regional participarea civică și responsabilizarea personală. Este o inițiativă care face schimbări pe termen lung în dezvoltarea urbană și care confirmă valoarea adăugată adusă de punerea tinerilor în centrul acestui proces”, a declarat Mihai Dragoș, Președintele Consiliului Tineretului din România.

„Proiectele de candidatură ale celor trei orașe, Constanța, Craiova și Galați, au reprezentat ca și în anii precedenți, dorința tinerilor de a construi și de a se implica în comunitate. Consider că doar prin implicare, dedicare și pasiune poți mișca lucrurile în direcția dorită, astfel îmi face plăcere să îi felicit pe toți participanții pentru inițiativa și responsabilitatea de care dau dovadă pentru a inspira tinerele generații din orașul lor”, a declarat Tudor Ogner, Președintele Federației Tinerilor din Cluj.

Programul „Capitala Tineretului din România” funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului – titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015 – și a fost inițiat de către Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR). Prima ediție a avut loc în anul 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău, Baia Mare și Iași care a preluat oficial mandatul în data de 2 mai 2019. Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) este partener strategic al programului.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă