Consiliul Concurenței susține că testele rapide au prețuri similare cu cele din UE

Preţul testelor rapide antigen SARS-CoV-2, pentru autotestare, comercializate online în România, variază între 30 lei şi 68 lei, situându-se la un nivel comparabil cu preţurile practicate în mai multe ţări europene, arată o analiză a Consiliului Concurenţei.

Share

Romania libera 0 comentarii

25.01.2021 - 20:50

„Preţul unui test rapid antigen SARS-CoV-2, pentru autotestare, comercializat online în România variază între 30 lei şi 68 lei, situându-se la un nivel comparabil cu preţurile practicate în mai multe ţări europene”, arată o analiză a Consiliului Concurenţei.

Testul antigen este cel mai nou tip de testare şi, în acest moment, este singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. Acest test detectează antigeni, respectiv partea de virus pe care sistemul imunitar o recunoaşte. Testele rapide antigen SARS-CoV-2 pentru autotestare sunt introduse pe piaţă cu implicarea unui organism care evaluează conformitatea acestor produse.

Persoanele fizice pot achiziţiona online truse (kit-uri) care conţin 2, 5, 20 sau 25 de teste rapide.

În funcţie de platforma online de pe care este achiziţionată, o trusă care conţine 2 teste rapide poate costa între 80 lei şi 136 lei, iar cea cu 5 teste între 158 lei şi 209 lei.

În ceea ce priveşte trusele cu câte 20 de teste rapide pentru detectarea COVID 19, preţurile acestora variază între 600 lei şi 1.000 lei.

Comentarii