Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Consiliul Concurenţei a sancţionat şase firme cu aproape 2 milioane de euro

Consiliul Concurenţei a anunţat, luni, că a sancţionat, cu amenzi totale de 9,003 milioane de lei, şase companii pentru o înţelegere anticoncurenţială în scopul limitării comercializării serviciilor de mentenanţă pentru echipamente aflate în dotarea unor nave maritime.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.01.2019 - 14:35

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei declanşate la sfârşitul anului 2015, în urma plângerii depuse de compania Ancom 96, potrivit autorităţii.

Consiliul Concurenţei a constatat că producătorul Japan Radio şi distribuitorii săi Alphatron Marine (reprezentantul Japan Radio în Europa), Navtron, Polar Denizcilikve Deniz Malzemeleri, Alhoutyam şi Space Electronics s-au înţeles să elimine compania Ancom 96 de la licitaţia organizată, în 2015, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Licitaţia a fost organizată pentru achiziţia de servicii de mentenanţă pentru echipamentul Voyage Data Recorder JCY-1850 pe teritoriul României.

”Nefiind distribuitor autorizat pentru Japan Radio, Ancom 96 a subcontractat un distribuitor, care, însă, a renunţat la contract în urma presiunilor exercitate de producător. Japan Radio a impus şi celorlalţi distribuitori să nu accepte subcontractarea pentru a nu concura cu Navtron, participant la licitaţie şi distribuitor al produselor Japan Radio pe teritoriul României”, se arată în comunicat.

Astfel, Ancom 96 a fost eliminat de la licitaţia organizată de IGPF, potrivit Consiliului Concurenţei. Cea mai mare amendă a primit-o Japan Radio, 7,73 milioane de lei (1,64 milioane euro).

”Japan Radio şi Alphatron Marine au aplicat la procedura de clemenţă, oferind o serie de documente şi informaţii Autorităţii de concurenţă, beneficiind astfel de reduceri ale amenzilor între 30% şi 40%”, se arată în comunicat.

De asemenea, Japan Radio, Navtron, Alphatron Marine, Alhoutyam şi Space Electronics au recunoscut săvârşirea faptei anticoncurenţiale şi, ca urmare, au beneficiat de reduceri ale amenzilor între 15% şi 30%, potrivit autorităţii.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

Comentarii

loading...