Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: INQUAM PHOTOS/Raul Ștef

Comisia „sparanghelul” se reunește în Parlament

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea modului în care mii de români au ieșit din țară în plină pandemie pentru a merge la cules de sparanghel în Germania își reia activitatea.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 11:31

Comisia parlamentară de anchetă constituită la cererea PSD, Pro România și ALDE își reia activitatea de la ora 14.00, potrivit programului anunțat pe site-ul Senatului României. Parlamentarii vor analiza răspunsurile venite de la instituțiile implicate în situația care a făcut ca peste 2.000 de români să stea înghesuiți în Aeroportul din Cluj-Napoca în timpul stării de urgență, oameni aduși cu autobuze inclusiv din zona roșie Suceava pentru a prinde un loc în avioanele de Germania.

"În acea perioadă existau restricţii foarte puternice, existau dispozitive în care MAI, Ministerul Sănătăţii, MApN erau prezente. Românii trebuiau să stea acasă. Pentru a părăsi o localitate, trebuia să completeze tot felul de declaraţii. Şi, într-o noapte, 2.000 de români au fost înghesuiţi pe Aeroportul de la Cluj.", a spus Radu Oprea, președintele comisiei de anchetă, la momentul constituirii acesteia.

În afara documentelor oficiale ale instituțiilor publice chestionate de parlamentari, în fața comisiei vor fi chemați prefectul de Cluj și prefecții din județele de unde au fost aduși muncitorii, președinți ai Consiliilor Județene dar și ministrul Afacerilor Externe, ministrul Muncii, ministrul Administraţiei şi Internelor, ministrul Transporturilor și ministrul Sănătăţii.

Comentarii