13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiComemorarea lui George Floyd s-a petrecut cu focuri de armă în Minneapolis

Comemorarea lui George Floyd s-a petrecut cu focuri de armă în Minneapolis

 O persoană a fost împuşcată, dar rana nu îi pune viaţa în pericol.

Ofiţerii au răspuns la mai multe sesizări care vorbeau de focuri de armă şi o maşină care a fugit.

Incidentul a avut loc în imediata apropriere a ceea ce a devenit cunoscut sub numele de „piaţa George Floyd”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Minneapolis, John Elder, într-un comunicat.

„Informaţiile primite semnalau că un vehicul suspect a fost văzut ultima oară părăsind zona cu o viteză mare”, a spus Elder.

La scurt timp, o persoană s-a prezentat la un spital din apropiere, cu o plagă împuşcată, care părea să nu îi pună viaţa în pericol, a spus Elder. Persoana a fost apoi transportată la Centrul Medical  Hennepin pentru tratament, a adăugat Elder.

Anterior, Associated Press a raportat că până la 30 de focuri de armă s-au auzit lângă intersecţia în care a murit Floyd.

Mulţi americani s-au adunat în toată ţara pentru a marca comemorarea morţii lui Floyd, un incident care a determinat proteste împotriva rasismului şi brutalităţii poliţiei în multe oraşe din Statele Unite şi din alte ţări.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă