5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCodul roșu de inundații pe răurile din județul Tulcea, prelungit până duminică...

Codul roșu de inundații pe răurile din județul Tulcea, prelungit până duminică seara

Potrivit INHGA, până la ora 22:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic: Taiţa – bazin superior amonte S. H. Hamcearca, judeţul Tulcea.

Duminică dimineață, INHGA a emis, duminică dimineaţa, o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţul Tulcea, valabilă în următoarele ore.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 20 iunie, ora 09:40 – 20 iunie, ora 15:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Pericol pe râurile din bazinele hidrografice Jijila şi Luncaviţa din judeţul Tulcea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul inferior Luncaviţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică noi avertizări de ploi abundente şi vijelii şi a instituit Cod portocaliu în partea de est, nord-est şi sud-est a ţării, în timp ce în centru, în sud şi în nord va fi Cod galben, până luni, la ora 2:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 2:00, în Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei, precum şi în estul Transilvaniei, vor fi averse abundente, descărcări electrice şi, izolat, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 40 – 50 de l/mp şi pe arii restrânse 60 – 80 l/mp.

Judeţele aflate sub Cod portocaliu sunt: Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Galaţi, Vrancea, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Braşov (est), Harghita, Mureş (parţial), Bistriţa – Năsăud (partea de est).

Cele mai citite

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024, prin care se oferă subvenții pentru achiziționarea de automobile electrice și...

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024, prin care se oferă subvenții pentru achiziționarea de automobile electrice și...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...
Ultima oră
Pe aceeași temă