Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod roşu de inundaţii pe râurile Bega, Nădrag şi Bistra

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii, pentru râurile Bega, Nădrag şi Bistra, putând fi afectate zone din judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.05.2019 - 14:54

Pompierii din Timiş au avut deja mai multe intervenţii pentru evacuarea apei de pe carosabil sau gospodării,populaţia fiind avertizată prin sistemul RO-Alert.

Potrivit hidrologilor, până miercuri la ora 18.00, este cod roşu de inundaţii pe râurile Bega (bazin superior aferent amonte S.H. Făget), Nădrag (afluent al râului Timiş) şi Bistra (curs inferior).

”Se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol”, au transmis hidrologii.

Potrivit acestora, avertizarea este valabilă până la ora 18.00 şi potfi afectate zione din judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Timiş au transmis că, miercuri, au avut deja câteva solicitări din cauza vremii.

”Pompierii timişeni au fost solicitaţi la câteva situaţii punctuale în localităţile Nădrag, Coşteiu de Sus, Crivina şi Poieni, în care carosabilul sau gospodării au fost inundate, ca urmare a precipitaţiilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi.  De asemenea, în localitatea Crivina, s-a dispus construirea unui dig din saci de nisip pe o porţiune de aproximativ 50 de metri în apropierea parcului central”, a transmis ISU Timiş.

Pompierii recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, să-şi păstreze calmul şi să respecte recomandările autorităţilor locale.

Totodată, ISU Timiş anunţă că, începând cu ora 14:30, a fost dispusă măsura de creştere a capacităţii operaţionale nivel IV, alertă roşie pentru Detaşamentul de pompieri Lugoj şi Staţia de pompieri Făget.

”De asemenea s-a dispus măsura avertizării populaţiei din zonele afectate prin sistemul RO-Alert. Au fost solicitate IGSU forte suplimentare din cadrul ISU Arad”, a mai transmis ISU Timiş. 

Sursa citată a precizat că analiza situaţiei operative se desfăşoară la faţa locului, fiind prezenţi prefectul judeţului Timiş, preşedintele Consiliului judeţean Timiş şi Conducerea ISU Timiş.

 

Comentarii