15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCod roşu de inundaţii pe cursul superior al râului Dipşa

Cod roşu de inundaţii pe cursul superior al râului Dipşa

De asemenea, este cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Şieu.

Potrivit Departamentuliu pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), vineri, până la ora 15.00, este cod roşu de inundaţii pe cursul superior al râului Dipşa, judeţul Bistriţa-Năsăud.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi propagării, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe cursul superior al râului Dipşa (afluent al râului Şieu), judeţul Bistriţa-Năsăud”, a transmis DSU.

Sursa citată a precizat că avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud au precizat că s-a transmis avertizare prin RO ALERT pentru comunele Teaca, Galaţii Bistriţei şi Lechinţa.

”Au fost activate Centrul Judetean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi grupa operativă a ISU BN”, au transmis autorităţile din judeţ.

De asemenea, potrivit DSU, este cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Şieu.â

”Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile din bazinul hidrografic Budac”, a mai transmis DSU.

 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă