13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiCod portocaliu și galben de ploi abundente în aproape toată țara până...

Cod portocaliu și galben de ploi abundente în aproape toată țara până vineri

4 de județe, inclusiv Capitala, se află sub avertizare de precipitații și instabilitate atmosferică. Conform actualizărilor ANM avertizarea meteorologică de cod galben este valabilă în intervalul 20 mai, ora 10:00 – 21 mai, ora 10:00.  În intervalul menționat, în Muntenia, Banat, Crișana și în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei și Moldovei, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Aceleași actualizări impun cod portocaliu în același interval de timă, care includ ploi însemnate cantitativ, local instabilitate atmosferică temporar accentuată în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 40…60 l/mp.
La peste 1700 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă