21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCod galben de precipitații, pentru mai multe regiuni din țară

Cod galben de precipitații, pentru mai multe regiuni din țară

Potrivit meteorologilor, în noaptea de marţi spre miercuri şi la începutul zilei de miercuri, în Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei şi Crişanei şi local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

Judeţele plasate sub Codul galben sunt Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, vestul judeţului Bacău, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Caraş Severin, şi zone din judeţele Arad, Hunedoara, Alba şi Timişoara.

În paralel, ANM a emis şi o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată şi intensificări ale vântului, de marţi, ora 14.00, până miercuri, ora 21.00. În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice şi centrale, iar în a doua parte a zilei de marţi şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în Muntenia, Moldova şi Dobrogea.

În cursul zilei de miercuri, vântul va avea local şi temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 şi 55 km/h. 

Cele mai citite

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

Probleme pe aeroportul din Dubai. Zbourile au fost deviate

Aeroportul Internațional din Dubai a deviat temporar zborurile la sosire marți, 16 aprilie 2024, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice, au anunțat oficialii, adăugând că...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...
Ultima oră
Pe aceeași temă