Cod galben de ninsori şi viscol în 7 judeţe

Meteorologii au actualizat marţi ultima informare meteo, anunţând ninsori, ploi şi polei până miercuri la ora 10. Totodată, ANM a emis o avetizare cod galben de viscol, în vigoare până miercuri la ora 10 în şapte judeţe.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2019 - 11:42

Potrivit actualizării, începând de marţi de la ora 11.00 până miercuri la ora 10.00, se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ, respectiv ninsori, precipitaţii mixte şi polei.

Va ploua sau ninge moderat în toate regiunile, urmând să se depună un strat nou de zăpadă. În vestul ţării trecător va fi lapoviţă şi ploaie. În regiunile sud-estice şi în extremitatea de sud se vor semnala mai ales ploi. Se va forma polei.

Meteorologii anunţă până spre sfârşitul săptămânii precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, mai însemnate cantitativ în jumătatea de sud.

Totodată, ANM a emis şi o avetizare cod galben de viscol, în vigoare până miercuri la ora 10 în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

În Munţii Banatului şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80 -90 kilometri pe oră, zăpada fiind spulberată şi troienită, condiţii în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi în cea mai mare parte a judeţelor Argeş şi Caraş-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.
 

Comentarii