9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiChina amendează gigantul comerțului electronic, Alibaba, cu 2,78 miliarde de dolari!

China amendează gigantul comerțului electronic, Alibaba, cu 2,78 miliarde de dolari!

Agenția de Stat pentru Controlul Pieței din RPC a anunțat sâmbătă că amendează Alibaba cu 18,22 miliarde de yuani (2,78 miliarde de dolari) pentru încălcarea legilor antitrust.

“S-a decis amendarea Alibaba în legătură cu încălcarea legii privind monopolul. Această companie trebuie să înceteze încălcarea legilor naționale, cuantumul amenzii va fi de 4% din vânzările sale din 2019 în China, care s-au ridicat la 455,71 miliarde de yuani (69,67 miliarde de dolari) Astfel, Alibaba trebuie să plătească 18,22 miliarde de yuani (2,78 miliarde de dolari)”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul autorității de reglementare.

După cum este detaliat în document, ancheta a confirmat faptul că Alibaba avea o politică ce îi obliga pe consumatori să îi folosească serviciile fără opțiuni alternative. Potrivit autorităților chineze, decizia privind amenda „a fost luată pe baza faptelor reale și a probelor disponibile” și „va proteja drepturile legale ale consumatorilor”.

În replică, gigantul chinez Alibaba recunoaște corectitudinea deciziei autorităților din RPC. 

„Am primit o notificare a amenzii de la Administrația de Stat pentru Controlul Pieței din Republica Populară Chineză și recunoaștem sincer această decizie, o vom respecta ferm”, se arată într-un counicat al trustului comercial care anunță faptul că intenționează să „ia măsuri pentru afaceri mai legitime” și să „accelereze optimizarea sistemului pentru a se conforma reglementărilor legale”.

„Vom urma calea inovației și dezvoltării, vom fi mai responsabili față de societate”, se mai spune în declarația site-ului de comerț Alibaba.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă