8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCe sumă s-a alocat pentru infrastructura rutieră

Ce sumă s-a alocat pentru infrastructura rutieră

Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR) are alocaţi cei mai mulţi bani, 1,57 miliarde de lei, o creştere de 27% faţă de anul anterior, iar pentru infrastructură rutieră este alocată o sumă de 5,067 miliarde de lei, o creştere de 138%.

Metrorex are alocată o sumă de 1,43 miliarde de lei, o creştere de 47% faţă de anul trecut.

Pentru transport aerian, MT are alocaţi peste 135,86 de milioane de lei, o creştere 45%, iar pentru căi ferate infrastructă are 6,55 miliarde de lei, o creştere de 52,74%, şi pentru transport apă 411 milioane de lei, o creştere de 27,5%.

De asemenea, din totalul bugetului, cheltuielile pentru personal sunt de 42 de milioane de lei, pentru bunuri şi servicii de 11,47 milioane de lei.

În plus, MT are asigurate fonduri pentru studiile de fezabilitate Tîrgu Neamţ – Tîrgu Mureş, având alocaţi peste 46 de milioane de lei prin Legea bugetului.

„Este pentru prima dată când Moldova este prioritizată. (…) Autostrada care leagă Transilvania de Moldova se face prin parteneriat public-privat, prin finanţare de la bugetul de stat şi fonduri europene”, a spus Rovana Plumb, ministrul interimar al MT.

Pentru summit-ul de la Sibiu, de o lună există o preocupare astfel încât să poată fi asigurate fluxurile, a mai menţionat ministrul interimar al MT.

La acest buget de peste 13 miliarde de lei se adaugă credite de angajament de 30,7 miliarde de lei, cele din urmă având o creştere de 88,4%, comparativ cu anul anterior.

„La întâlnirea cu constructorii îi chemăm nu doar pentru cei de autostrăzi, ci şi de drumuri naţionale. (…) Vom veni cu o altă abordare în ceea ce priveşte modul de monitorizare, pentru că avem nevoie de aceste autostrăzi”, a mai spus Plumb.

Anul trecut, MT a avut alocaţi peste 8 miliarde de lei, iar execuţia din 2018 a fost de 7,5 miliarde de lei.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern şi trimis Parlamentului. Şedinţa comună a celor două camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă