Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce sumă s-a alocat pentru infrastructura rutieră

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil bugetului Ministerului Transporturilor (MT), care are o valoare de peste 13,125 miliarde de lei pentru acest an, cu 74,4% mai mult decât cel de anul trecut.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.02.2019 - 18:54

Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR) are alocaţi cei mai mulţi bani, 1,57 miliarde de lei, o creştere de 27% faţă de anul anterior, iar pentru infrastructură rutieră este alocată o sumă de 5,067 miliarde de lei, o creştere de 138%.

Metrorex are alocată o sumă de 1,43 miliarde de lei, o creştere de 47% faţă de anul trecut.

Pentru transport aerian, MT are alocaţi peste 135,86 de milioane de lei, o creştere 45%, iar pentru căi ferate infrastructă are 6,55 miliarde de lei, o creştere de 52,74%, şi pentru transport apă 411 milioane de lei, o creştere de 27,5%.

De asemenea, din totalul bugetului, cheltuielile pentru personal sunt de 42 de milioane de lei, pentru bunuri şi servicii de 11,47 milioane de lei.

În plus, MT are asigurate fonduri pentru studiile de fezabilitate Tîrgu Neamţ - Tîrgu Mureş, având alocaţi peste 46 de milioane de lei prin Legea bugetului.

„Este pentru prima dată când Moldova este prioritizată. (...) Autostrada care leagă Transilvania de Moldova se face prin parteneriat public-privat, prin finanţare de la bugetul de stat şi fonduri europene”, a spus Rovana Plumb, ministrul interimar al MT.

Pentru summit-ul de la Sibiu, de o lună există o preocupare astfel încât să poată fi asigurate fluxurile, a mai menţionat ministrul interimar al MT.

La acest buget de peste 13 miliarde de lei se adaugă credite de angajament de 30,7 miliarde de lei, cele din urmă având o creştere de 88,4%, comparativ cu anul anterior.

„La întâlnirea cu constructorii îi chemăm nu doar pentru cei de autostrăzi, ci şi de drumuri naţionale. (...) Vom veni cu o altă abordare în ceea ce priveşte modul de monitorizare, pentru că avem nevoie de aceste autostrăzi”, a mai spus Plumb.

Anul trecut, MT a avut alocaţi peste 8 miliarde de lei, iar execuţia din 2018 a fost de 7,5 miliarde de lei.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern şi trimis Parlamentului. Şedinţa comună a celor două camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

Comentarii

loading...