5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCCR acceptă majorarea pensiilor cu 40 la sută. Cum reacționează Guvernul

CCR acceptă majorarea pensiilor cu 40 la sută. Cum reacționează Guvernul

Magistrații CCR au decis, miercuri, 13 ianuarie 2021, că legea care majorează pensiile cu 40 la sută este constituțională.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat, miercuri, după anunțarea deciziei CCR, că o asemenea majorare ar impune “un efort bugetar de aproximativ 138 de miliarde de lei pe an, ceea ce ar fi greu de suportat de către bugetul statului”. Raluca Turcan a sugerat ca Parlamentul să indice Guvernului Cîțu care să fie sursa de finanțare pentru această majorare, cu 40 la sută, a pensiilor.

Discuția se referă la Legea care aproba, cu modificări, OUG 135/2020 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

Legea fusese emisă în timpul Guvernului Orban, de Parlamentul care, la acel moment, era dominat de PSD. Majorarea ar fi trebuit aplicată încă de la data de 1 septembrie 2020, dar legea a fost atacată la Curtea Constituțională, exact pe motivul că Parlamentul nu indica și sursele de finanțare pentru majorarea pe care o aprobase. Acum, CCR a respins această contestație.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă