Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene, în dezbatere miercuri la Bruxelles

Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene va avea loc miercuri, de la ora 22.00 (ora României), în sala plenară a Parlamentului European de la Bruxelles.

Share

Rl online 0 comentarii

15.05.2019 - 17:10

Nico Cué (Stânga Europeană, EL), Ska Keller (Partidul European al Verzilor, EGP), Jan Zahradil (Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor din Europa, ACRE), Margrethe Vestager (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, ALDE), Manfred Weber (Partidul Popular European, EPP) şi Frans Timmermans (Partidul Socialiştilor Europeni, PES) vor discuta teme precum ocuparea forţei de muncă, migraţie, securitate, populism, schimbări climatice şi rolul UE pe scena internaţională.

Dezbaterea va fi urmată de declaraţii de presă ale unora dintre candidaţilor şi va fi singura care va reuni toţi candidaţii „cap de listă” (spitzenkandidaten) înscrişi în cursa pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

Dezbaterea va fi prezentată de trei jurnalişti aleşi de Eurovision (care este responsabil din punct de vedere editorial): Emilie Tran Nguyen, France Télévisions, şi Markus Preiss, ARD Germania, vor conduce dezbaterea de pe scenă, iar Annastiina Heikkilä, YLE Finlanda, va urmări din perspectiva reţelelor de socializare.

Programul dezbaterii (ora României):
19:00 Sosirea candidaţilor
20:20 Moment pe scenă dedicat fotografiilor cu candidaţii
21:00 Deschiderea uşilor sălii de plen
21:30 Închiderea uşilor sălii de plen
22:00 Începutul dezbaterii
23:30 Finalul dezbaterii, urmată de declaraţii de presă ale candidaţilor

Dezbaterea va fi transmisă în direct (22.00 - 23.30, ora României) pe EBU (Eurovision) şi prin EbS (Europe by Satellite). Interpretarea va fi disponibilă în 23 de limbi (plus limbajul mimico-gestual pentru transmiterea online), iar dezbaterea va fi oferită în mod gratuit difuzorilor de radio şi televiziune, cât şi platformelor online. Pentru România, ea va fi oferită TVR.

Dezbaterea va fi, de asemenea, transmisă în direct online pe EP live şi EbS. 

Alegerile europarlamentare sunt programate să aibă loc în perioada 23 - 26 mai. În România, scrutinul va avea loc pe 26 mai.

 

Comentarii