Campionii imunizării naționale: 92% rată de vaccinare în comuna mureșeană Râciu

Tot în județul Mureș, în comuna Miercurea Nirajului există o rată de acoperire de vaccinare de peste 86%.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.05.2021 - 17:38

Rata de acoperire vaccinală din judeţul Mureş este la nivel mediu la nivel naţional, însă există o localitate din mediul rural, comuna Râciu, în care rata este de 92%, a declarat vineri, la Târgu Mureş, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

"În ceea ce priveşte localităţile din judeţul Mureş, rata de vaccinare raportată la populaţia cu domiciliul în Târgu Mureş este de 32%, ceea ce este o rată bună la nivel naţional, este similară cu majoritatea municipiilor reşedinţă de judeţ. De asemenea, dacă ne uităm la populaţia eligibilă din Târgu Mureş, rata de vaccinare este de 36%, chiar peste, dar foarte interesant, în Mureş sunt localităţi care au o rată de vaccinare de peste 90%. Localitatea Râciu - peste 92% rată de acoperire vaccinală, este un lucru extraordinar, acest lucru coincide cu faptul că în acea localitate există un centru de vaccinare. Dar este foarte important că oamenii au înţeles că trebuie să meargă să se vaccineze. În Miercurea Nirajului există o rată de acoperire de vaccinare de peste 86%", a arătat, într-o conferinţă de presă, Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional a participat, vineri, la maratonul "Mureşul se Vaccinează", care va derulează la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş, universitate la care a absolvit Medicina Militară în urmă cu aproximativ 15 ani.

Comentarii